Смартфони

Відома справжня причина, чому смартфони Xiaomi такі дешеві

Share

Напевно кожен власник смартфона Xiaomi, або їхнього суббренда, хоча б один раз спробував знайти причину, через яку їхні смартфони набагато дешевші за пристрої конкурентів. На перший погляд, смартфони від Xiaomi виглядають не гірше, ніж смартфони від Samsung, та й по характеристиках вони часто кращі, але чому дешевші. Нам же відома справжня причина, чому смартфони Xiaomi такі дешеві.

Як ми писали вище, шанувальники пристроїв Xiaomi вважають, що причиною дешевизни їхніх смартфонів є те, що вони закупляють велику кількість комплектуючих по заниженим цінам. В цьому є сенс, але практично всі виробники смартфонів купляють сотні тисяч комплектуючих і при цьому все рівно дорожчі за смартфони Xiaomi.

Ще одні вважають, що для складання смартфонів, Xiaomi домовляються з невеликими фабриками, які працюють задешево. Сюди ж можна віднести ще одну теорію, а саме те, що в Xiaomi не хочуть наживатися на своїх клієнтах і тому ціни такі народні. Вірити в це досить складно, оскільки бізнес, це в першу чергу бізнес.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді, причина (одна з основних причин), через яку смартфони Xiaomi такі дешеві, прихована в рекламі та інформації, яку вони збирають про своїх користувачів.

Варто згадати скандал, в який потрапила компанія, коли було виявлено, що вони стежать за користувачами навіть тоді, коли ті використовують режим Інкогніто у вбудованому браузері. Звісно, компанія не визнала цього, але з часом додала один важливий пункт при переході в режим Інкогніто, а саме заборону на стеження. Цікаво, ні?

Так ось, Xiaomi вирішили піти шляхом компанії Google та Facebook, в яких основний заробіток пов’язаний саме на відстеженні користувачів та продажі реклами, хоча у випадку цих двох гігантів, їх хоча б контролюють і періодично обмежують їхні можливості.

З іншої сторони, зараз Xiaomi не можна назвати виробником найдешевших смартфонів, тому можливо, компанія вирішила змінити свій профіль основного заробітку і сконцентрувалася саме на смартфонах та комплектуючих.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024