Покупцям не потрібний телефон за $ 1000. Apple вдвічі скорочує виробництво.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з невисокими продажами в передсвятковий період в кінці 2017 року Apple скоротить виробництво iPhone X в I кварталі 2018 року з 40 млн до 20 млн пристроїв. Постачальники компонентів, яких вже попередила компанія, готуються втратити на цьому мільярди доларів.

Рішення Apple

У I кварталі 2018 року компанія Apple випустить не 40 млн iPhone X, як планувала спочатку, а всього 20 млн пристроїв цієї моделі. Про це повідомляє японський ресурс Nikkei з посиланням на постачальників компонентів iPhone X, яких Apple вже поставила до відома про своє рішення.

Причиною скорочення виробництва стали незадовільні продажі iPhone X в період перед новорічними святами на основних ринках, в тому числі в Європі, США і Китаї. За даними дослідницької компанії Canalys, продаж iPhone X в IV кварталі 2017 році склали 29 млн штук, причому 7 млн ​​з них були реалізовані в США.

Що стосується моделей iPhone 8, 8 Plus і 7, то тут виробничий план буде здійснено в повному обсязі: в січні-березні 2018 р Apple має намір випустити близько 30 млн таких пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наслідки рішення

Постачальники компонентів iPhone X готуються втратити в зв’язку з цим поворотом подій «мільярди доларів», стверджує Nikkei. За інформацією компанія Samsung Display зменшує обсяг випуску OLED-екранів, які використовуються в iPhone X. Фабрика з виробництва дисплеїв A3, що належить Samsung, знизила в січні 2018 року обсяг продукції, що випускається на 10% в порівнянні з січнем 2017 року. Це перший випадок для Samsung, коли компанія скорочує випуск OLED-дисплеїв.

Продаж iPhone X в передноворічний період виявився несподівано низькими

Nikkei вважає, що незадовільні продажі iPhone X приведуть до того, що Apple відкладе свої плани по оснащенню OLED-екранами інших моделей iPhone. Серед причин млявих продажів видання називає високу вартість iPhone X, який можна купити починаючи від $ 999. Таким цінником модель зобов’язана в першу чергу вартості OLED-панелей Samsung, пише Nikkei. Південнокорейський виробник зараз є єдиним, хто в змозі забезпечити стабільне постачання цього компонента.

Аналогічне рішення Apple прийняла в жовтні 2017 року. Спочатку компанія мала намір випустити в IV кварталі 2017 р. 40 млн iPhone X, але потім зупинилася на 20 млн. На той момент рішення було пов’язане з технологічними складнощами у виробництві цих пристроїв, які призвели до затримок в поставках компонентів.

Проблеми iPhone X

Новий флагманський ювілейний смартфон iPhone X зі скляним корпусом, сталевим каркасом і 5,8-дюймовим OLED-дисплеєм Super Retina з роздільною здатністю 2436х1125 пікселів був представлений 12 вересня 2017 році. Проблеми з iPhone X почалися безпосередньо під час офіційної презентації смартфона, коли інноваційна система розпізнавання особи користувача FaceID спрацювала не з першого разу, хоча Apple заявляє про її високу надійність. Згодом з’ясувалося, що FaceID може обдурити близький родич користувача, який досить на нього схожий. Також FaceID виявилося можливо обдурити за допомогою маски, на виготовлення якої потрібно всього $ 150.

У листопаді 2017  Apple офіційно визнала існування проблеми з сенсорним екраном iPhone X, який перестає реагувати на торкання і натискання при температурі близько нуля градусів за Цельсієм. У тому ж місяці в Мережі почали з’являтися повідомлення від користувачів iPhone X, які скаржилися на появу зеленої вертикальної смуги на OLED-екрані смартфона. Ще через кілька днів до списку проблем флагмана додалися неприємні клацання і дзижчання, які користувачі чують з динаміка смартфона при високому рівні гучності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.