Смартфони

Смартфони компанії Xiaomi будуть отримувати оновлення по-новому

Share

Ми вже неодноразово писали про найчастіші та найпопулярніші скарги користувачів смартфонів Xiaomi і серед них найчастіше зустрічаються скарги саме на оновлення та їх наслідки у вигляді непрацюючих смартфонів, або ж “кривих” оновлень, які виводять з ладу більшість додатків. Також часто можна почути й про те, що оновлення MIUI “прилітає” на смартфон з таким запізненням, що в Китаї (для прикладу) смартфони давно працюють на нових версіях MIUI, а смартфони під управлінням Глобальної версії продовжують “радуватися” старим оновленням. Схоже, Xiaomi вирішили боротися з цими проблемами оскільки стало відомо, що смартфони компанії Xiaomi будуть отримувати оновлення по-новому і стосується це саме глобальної версії MIUI .

Якщо говорити детальніше, то Xiaomi відмовляються від вбудованого компоненту оновлення системи – MIUI Updater і на його зміну прийде сервіс Google Updater. Він працює набагато краще та стабільніше в порівнянні з MIUI Updater. Крім цього, він набагато простіший в плані користування та з точки зору інтерфейсного пристрою.

Що нам варто очікувати у випадку повної відмови від MIUI Updater?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найперше це те, заради чого і відбуваються такі зміни – швидкість розповсюдження оновлень. Тепер на пошук оновлення буде потрібно набагато менше часу, оскільки смартфон не буде звертатися до китайських серверів, а до тих, які розміщені найближче.

Враховуючи це, завантажуватися оновлення також будуть швидше, а це в свою чергу, позитивно відобразиться на якості з’єднання між серверами та смартфонами. Також можна буде забути про часті помилки під час завантаження оновлень, а це означає, що буде витрачатися набагато менше часу на завантаження оновлень.

На разі відомо, що Xiaomi тестують нову “фішку” поки на двох смартфонах Redmi Note 8 і Xiaomi Mi 10, але при позитивному результаті, всі інші смартфони Xiaomi та суббрендів також отримають Google Updater.

Враховуючи те, що китайська версія MIUI та Глобальна суттєво відрізнялися, то таке оновлення піде тільки на користь Глобальним смартфонам. Крім цього, Xiaomi самі визнають, що китайська MIUI краща за Глобальну, оскільки свій, китайський ринок, розуміють набагато краще, тому оновлення там виходять набагато кращі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024