Смартфони компанії Xiaomi будуть отримувати оновлення по-новому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже неодноразово писали про найчастіші та найпопулярніші скарги користувачів смартфонів Xiaomi і серед них найчастіше зустрічаються скарги саме на оновлення та їх наслідки у вигляді непрацюючих смартфонів, або ж “кривих” оновлень, які виводять з ладу більшість додатків. Також часто можна почути й про те, що оновлення MIUI “прилітає” на смартфон з таким запізненням, що в Китаї (для прикладу) смартфони давно працюють на нових версіях MIUI, а смартфони під управлінням Глобальної версії продовжують “радуватися” старим оновленням. Схоже, Xiaomi вирішили боротися з цими проблемами оскільки стало відомо, що смартфони компанії Xiaomi будуть отримувати оновлення по-новому і стосується це саме глобальної версії MIUI .

Якщо говорити детальніше, то Xiaomi відмовляються від вбудованого компоненту оновлення системи – MIUI Updater і на його зміну прийде сервіс Google Updater. Він працює набагато краще та стабільніше в порівнянні з MIUI Updater. Крім цього, він набагато простіший в плані користування та з точки зору інтерфейсного пристрою.

Що нам варто очікувати у випадку повної відмови від MIUI Updater?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найперше це те, заради чого і відбуваються такі зміни – швидкість розповсюдження оновлень. Тепер на пошук оновлення буде потрібно набагато менше часу, оскільки смартфон не буде звертатися до китайських серверів, а до тих, які розміщені найближче.

Враховуючи це, завантажуватися оновлення також будуть швидше, а це в свою чергу, позитивно відобразиться на якості з’єднання між серверами та смартфонами. Також можна буде забути про часті помилки під час завантаження оновлень, а це означає, що буде витрачатися набагато менше часу на завантаження оновлень.

На разі відомо, що Xiaomi тестують нову “фішку” поки на двох смартфонах Redmi Note 8 і Xiaomi Mi 10, але при позитивному результаті, всі інші смартфони Xiaomi та суббрендів також отримають Google Updater.

Враховуючи те, що китайська версія MIUI та Глобальна суттєво відрізнялися, то таке оновлення піде тільки на користь Глобальним смартфонам. Крім цього, Xiaomi самі визнають, що китайська MIUI краща за Глобальну, оскільки свій, китайський ринок, розуміють набагато краще, тому оновлення там виходять набагато кращі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.