iOS 15 вирішить дратівливу проблему камер iPhone

Від iOS 15 очікують поліпшення продуктивності, налаштувань конфіденційності та поновлення інтерфейсу. Але схоже, що Apple наділить прошивку і іншими корисними функціями. Зокрема, поліпшить алгоритм обробки знімків, позбавивши iPhone від відомої проблеми з бліками від об’єктива власної камери.

Про нововведення повідомив один з користувачів Reddit. Він зауважив, що при автоматичній обробці зробленої фотографії iOS «почистила» знімок від характерних відблисків лінз об’єктива, які раніше доводилося коригувати самостійно в графічному редакторі.

«Я зробив цю фотографію і подумав, що її потрібно відредагувати пізніше через відблисків об’єктива. Проте я повернувся додому і помітив, що вони зникли на збереженій фотографії, хоча очевидно, що вони були присутні на початковому знімку », – зазначив власник iPhone 12 Pro.

Сама Apple поки не анонсувала пов’язаних з додатком камери. Ймовірно, мова про модифікацію алгоритмів процесора обробки зображень, що відповідає за автоматичну корекцію знімків. Зараз операційна система iOS 15 все ще знаходиться в стадії бета-тестування і стане загальнодоступною на всіх сумісних пристроях після анонса сімейства смартфонів iPhone 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.