Квадрокамера Samsung Galaxy A72 отримала оцінку DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці лабораторії оцінили можливості основної камери смартфона середнього класу. Знявши більше 3000 кадрів і понад 2,5 години відео в лабораторних і «польових» умовах, експерти винесли свій вердикт можливостям зйомки пристрої.

Основна камера Galaxy A72 включає чотири модулі: 64-мегапіксельний головний з функцією оптичної стабілізації і апертурою f / 1.8, ультраширококутний на 12 Мп (f / 2.2), 8-мегапіксельний з телеоб’єктивом і сенсор для макрозйомки на 5 Мп. Максимальна роздільна здатність запису відео складає 2160p на швидкості 30 кадрів в секунду.

Експерти DxOMark відзначили, що смартфон добре справляється з розрахунком експозиції при денному освітленні як при зйомці фото, так і під час запису відео. Крім того, в таких умовах він демонструє хороший динамічний діапазон, стабільну експозицію і низький рівень шуму при нейтральному балансі білого. Окремий акцент тестувальники зробили на ефективної стабілізації відео під час запису статичних сцен.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не обійшлося і без мінусів: так, для гаджета виявилася характерна не зовсім точна передача тону шкіри – знімки в ряді випадків «завалювались» в рожеві відтінки. Крім того, камера Samsung Galaxy A72 виявилася досить «гучної» при роботі в умовах слабкого освітлення.

Крім того, у вечірній і нічний час спостерігалися проблеми з експозицією і передачею кольору під час запису відеороликів. Відзначили експерти і зниження деталізації при використанні зум-об’єктива на високих значеннях кратності наближення. Автофокус основної камери також не завжди коректно справлявся зі своїм завданням при зйомці в приміщенні.

За підсумками тестування Samsung Galaxy A72 отримав 105 балів за шкалою DxOMark, зрівнявшись з OPPO Find X3 Lite і випередивши realme 8 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.