Нові смартфони Huawei обходять санкції США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський технічний гігант в особі Huawei представив свої чергові смартфони P50 і P50 Pro. І так, це в буквальному сенсі найперші флагманські телефони виробника, які прямо з коробки працюють на фірмовій операційній системі компанії, HarmonyOS 2. Слід зазначити, що виробник вже почав поступово розгортати свою операційну систему на власних існуючих пристроях ще на початку червня.

Якщо ж ви не знаєте про причини відмови Huawei від операційної системи Android, то частково перехід на HarmonyOS стався через санкції, впроваджених урядом Сполучених Штатів Америки, які стали засобом торгової війни, які торкнулися Huawei. Поряд з уповільненням виробництва і обмеженням можливостей компанії з постачання компонентів з використанням американських технологій, обмеження в кінцевому підсумку призвели до того, що корпорація Google відключила Huawei від офіційних оновлень Android.

В результаті китайський гігант вирішив перейти на версію операційної системи з відкритим вихідним кодом. Але як би там не було, це не скасував того, що компанії також заборонили використовувати найрізноманітніші програми та сервіси корпорації Google на своїх останніх смартфонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І до речі, ще до релізу існували припущення щодо того, що HarmonyOS насправді є точною копією Android з відкритим вихідним кодом. Не слід забувати і про те, що санкції також прямим чином вплинули на вибір компанії Huawei процесорів, які вона використовує в своїх останніх мобільних телефонах. P50 і P50 Pro, до речі, здатні похвалитися тим, що вони все-таки використовують чіпсет Qualcomm Snapdragon 888 4G, а також графіку Adreno 660. Все це завдяки тому, що ще в листопаді минулого року Qualcomm отримала дозвіл на продаж деяких своїх чіпів Huawei. Ну а тим часом інші моделі смартфонів використовують власний процесор Huawei Kirin 9000, однак все ж згадки про підтримку 5G для будь-яких пристроїв ми не маємо. P50 і P50 Pro є смартфонами, які в першу чергу націлені саме на китайський ринок.

Вони здатні похвалитися 6,5-дюймовими і 6,6-дюймовими дисплеями з частотою оновлення в 90 Гц і 120 Гц відповідно. Обидва пристрої використовують одну і ту ж фронтальну 13-мегапіксельну камеру, в той час як масив задньої камери P50 Pro включає в себе 50-мегапіксельну кольорову, 40-мегапіксельну монохромну лінзу True-Chroma, поряд зі надширококутної 13-мегапіксельною лінзою і телеоб’єктивом на 64 мегапікселя. Пристрої мають ступінь захисту IP68 від вологи і мили, акумулятор на 4,100 мАг і 4,360 мАг у P50 і P50 Pro відповідно. І найцікавіше. Вартість P50 починається з позначки в 695 доларів за модель з 8 гігабайтами оперативної пам’яті і 128 гігабайтами сховища. Він буде доступний у вересні. Ну а P50 Pro буде широко доступний вже 12 серпня по ціні від 927 доларів за точно такий-же обсяг оперативної і постійної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.