Apple попередила, що iPhone 13 буде дефіцитним продуктом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глобальна нестача мікросхем стала серйозною проблемою для всіх галузях: навіть компанія Apple заявила, що вона вплине на виробництво iPhone, в зв’язку з чим компанія тепер прогнозує уповільнення зростання доходів.

Керівництво Apple заявило, що виручка за поточний четвертий квартал фінансового року виросте, але буде нижче темпів зростання 36,4%, як було в третьому кварталі. Представники компанії додали, що, хоча в третьому кварталі нестача мікросхем виявилася менш серйозною, ніж передбачалося, в четвертому вона посилиться і пошириться на виробництво iPhone.

Тім Кук (Tim Cook), генеральний директор Apple, сказав, що мікросхеми, які постраждали від дефіциту, виробляються з використанням старіших технологій, але вони як і раніше життєво важливі в якості допоміжних компонентів для створення iPhone. Аналітики вважають, що Apple може накопичувати чіпи для своїх моделей iPhone наступного покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глобальна нестача мікросхем пояснюється декількома причинами, в тому числі закриттям заводів через пандемію COVID-19 і підвищеним попитом на побутову електроніку під час локдауна і переходу на домашню роботу / навчання.

У Samsung і Apple справи йдуть не так погано, як у більш дрібних виробників телефонів. Компанія HMD Global, яка виробляє пристрої під брендом Nokia, попередила, що нестача напівпровідників може стати проблемою для невеликих виробників пристроїв.

Джерела підтверджують, що багато гравців в індустрії мобільних телефонів щосили намагаються закупити різні напівпровідники, борючись за мікросхеми управління живленням, драйвери дисплеїв, однокристальних системи та інші комплектуючі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.