Categories: Смартфони

Google додала в кожен Android-смартфон вкрай корисну і потрібну функцію

Share
Час читання: 2 хв.

Хоч смартфони на базі операційної системи Android і отримують нові збірки ОС від своїх виробників (Samsung, Sony і інших), але у компанії Google все ж є можливість додавати на кожен телефон нові функції і можливості практично одночасно. Робить вона це за допомогою поновлення своїх фірмових сервісів Google Play, в число яких входить магазин «Play Маркет», звідки можна завантажувати програми, ігри, книги, музику, фільми та інший контент.

Лічені години назад Google, користуюся такою можливість, додала в кожен Android-смартфон вкрай корисну і потрібну функцію. Чим довше користуються мобільним пристроєм, тим менше у нього залишається вільною вбудованої пам’яті. Вона забивається новими додатками, різними кеш-файлами, фотографіями та іншими даними. У підсумку, в один момент, при спробі завантажити і встановити якесь оновлення з Google Play, з’являється повідомлення про відсутність вільного простору.

Якщо ще кілька днів тому користувачам для вирішення цієї проблеми доводилося відкривати спеціальний розділ в настройках, а потім самостійно шукати програми та ігри, які можна видалити, то тепер практично у всьому цьому немає жодної потреби. Відтепер при відкритті розділу в Google Play з оновленнями для всіх встановлених додатків в його верхній частині відображається повідомлення, яке говорить про те, що вільного місця залишилося вкрай мало.

Після натискання на повідомлення відкривається список програми та ігор, відсортованих в порядку їх марності. Для цього Google Play аналізує час останнього запуску. Відповідно, ті програми та ігри, які запускалися довше інших, будуть вище, а інші – нижче. Користувачеві необхідно лише відзнач галочкою ті додатки, які можна видалити, після чого підтвердити свою дію за допомогою кнопки «Продовжити».

Крім того, Google додала в свій фірмовий магазин додатків для всіх Android-смартфонів розділ «Передплати», який відображається поруч з «Програми та ігри». Там можна ознайомитися з усіма оформленими платними підписками на різні сервіси. І саме там тепер їх можна відключити або, наприклад, продовжити. Це дуже зручно і однозначно позитивно позначається на досвіді використання мобільного пристрою на базі Android.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Xiaomi підтвердила швидкий випуск нового доступного Ultra-Флагмана Redmi

    Xiaomi офіційно підтвердила випуск нового смартфона Redmi K70 Ultra. Глава підрозділу Redmi Ван Тен Томас…

    29.06.2024

    Вийшло велике оновлення One UI для старих Samsung Galaxy Watch

    Компанія Samsung почала розповсюджувати першу бета-версію свого великого апдейта 2024 для годинників Galaxy. Про це…

    29.06.2024

    Nike представила нові кросівки з функцією масажу ніг

    Компанія Nike у співпраці з виробником масажних аксесуарів Hyperice представила нове покоління кросівок під назвою…

    29.06.2024

    OnePlus 12 і OnePlus Open отримали Android 15 Beta 2

    Google інтенсивно працює над майбутнім випуском Android 15, і вже кілька виробників почали свої власні…

    29.06.2024

    12 Функцій, які користувачі хотіли б побачити у Windows 12

    Перші чутки про Windows 12 з'явилися деякий час тому, коли компанія Microsoft повернулася до трирічного…

    29.06.2024

    Фанат ArcheAge відстежив IP і полетів до іншого штату, щоб помститися колишньому товаришу по команді

    Часто суперечки в іграх перетікають у тривалі обговорення з образами та згадуванням всього родоводу опонента,…

    29.06.2024