Google додала в кожен Android-смартфон вкрай корисну і потрібну функцію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Хоч смартфони на базі операційної системи Android і отримують нові збірки ОС від своїх виробників (Samsung, Sony і інших), але у компанії Google все ж є можливість додавати на кожен телефон нові функції і можливості практично одночасно. Робить вона це за допомогою поновлення своїх фірмових сервісів Google Play, в число яких входить магазин «Play Маркет», звідки можна завантажувати програми, ігри, книги, музику, фільми та інший контент.

Реклама

Лічені години назад Google, користуюся такою можливість, додала в кожен Android-смартфон вкрай корисну і потрібну функцію. Чим довше користуються мобільним пристроєм, тим менше у нього залишається вільною вбудованої пам’яті. Вона забивається новими додатками, різними кеш-файлами, фотографіями та іншими даними. У підсумку, в один момент, при спробі завантажити і встановити якесь оновлення з Google Play, з’являється повідомлення про відсутність вільного простору.

Якщо ще кілька днів тому користувачам для вирішення цієї проблеми доводилося відкривати спеціальний розділ в настройках, а потім самостійно шукати програми та ігри, які можна видалити, то тепер практично у всьому цьому немає жодної потреби. Відтепер при відкритті розділу в Google Play з оновленнями для всіх встановлених додатків в його верхній частині відображається повідомлення, яке говорить про те, що вільного місця залишилося вкрай мало.

Після натискання на повідомлення відкривається список програми та ігор, відсортованих в порядку їх марності. Для цього Google Play аналізує час останнього запуску. Відповідно, ті програми та ігри, які запускалися довше інших, будуть вище, а інші – нижче. Користувачеві необхідно лише відзнач галочкою ті додатки, які можна видалити, після чого підтвердити свою дію за допомогою кнопки «Продовжити».

Крім того, Google додала в свій фірмовий магазин додатків для всіх Android-смартфонів розділ «Передплати», який відображається поруч з «Програми та ігри». Там можна ознайомитися з усіма оформленими платними підписками на різні сервіси. І саме там тепер їх можна відключити або, наприклад, продовжити. Це дуже зручно і однозначно позитивно позначається на досвіді використання мобільного пристрою на базі Android.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: