Компанія OnePlus чесно розповіла страшну правду про всі свої смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лічені дні тому розробник Elliot Alderson виклав в мережу інформацію про те, що корпорація OnePlus передає буквально всі конфіденційні дані користувачів своїх фірмових смартфонів з усього світу в руки компанії TeddyMobile. Остання має скандальну репутацію, так як вона займається ідентифікацією людей за допомогою текстових повідомлень, тобто вона визначає, кому належить той або іншої номер телефону. Само собою, що досвідчених розробник виклав в мережу численні докази.

Оскільки ця інформація отримала вкрай широкого розголосу в ЗМІ, то компанія OnePlus лічені години назад чесно розповіла страшну правду про всі свої смартфони. За словами її керівництва, дані абсолютно з усіх фірмових мобільних пристроїв нікуди не передаються, а зберігаються виключно на призначеному для користувача телефоні. При цьому китайська корпорація стверджує, що ніякі дані не потрапляють в руки третіх осіб, якщо користувач не висловив таке бажання в рамках прошивки OxygenOS.

Папка зі згадуванням TeddyMobile в фірмових прошивках для смартфонів OnePlus не є активною, а потрібна вона для того, щоб заборонити передавати зазначені там дані. Такою є офіційна позиція китайської корпорації. Хоч все це і звучить вкрай переконливо, однак у такого роду даних є відразу дві не зовсім зрозумілих деталі, зрозуміти які досить складно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OnePlus відмовляється від видалення коду, що відповідає за передачу особистих даних користувачів третім особам. Чому вона це робить – величезне питання. Другий спірний момент полягає в тому, що її програмісти для якихось завдань написали компонент, що передає дані TeddyMobile. На це потрібно кілька днів копіткої роботи, яку необхідно сплачувати і контролювати.

Якщо цей компонент дійсно не використовується, тоді навіщо було витрачати гроші на додавання в прошивку сумнівних функцій, які по факту не використовуються? Можливо вони дійсно потрібні для протидії збору даних, проте без додавання цього коду, операційна система Android була б захищена від TeddyMobile в точної такій же мірі, тобто фактично OnePlus виконала зайву і нікому непотрібну роботу.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.