Головну фішку MIUI 13 отримають не всі – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з головних функцій нової MIUI виявиться можливість збільшення обсягу оперативної пам’яті за рахунок вбудованої. Але, на жаль , далеко не всі смартфони Xiaomi, Redmi і Poco отримають цю опцію.

Фіча називається Memory Fusion. За допомогою неї можна буде накинути до своєму смартфону до 3 Гбайт оперативної пам’яті. Це дуже корисно, тому що в деяких випадках користувачеві можуть знадобитися всі ресурси девайса.

Проблема в тому, що Memory Fusion на MIUI 13 буде працювати тільки зі смартфонами, які мають процесори Snapdragon 865, 870 і 888. Очевидно, що такі топові девайси і так отримують жирну оперативку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція розширення ОЗП за рахунок накопичувача не нова – наприклад, вона використовується в пристроях ZTE. Очікується , що з її допомогою власники флагманів бренду зможуть додавати до своєї оперативної пам’яті до 8 Гбайт – розширюватися з 12 до 20 Гбайт. Однак представник ZTE Лу Цяньхао назвав три недоліки цієї опції:

  • Не у всіх смартфонах використовуються передові накопичувачі з підтримкою UFS3.x: «Це виглядає так, немов старий грається з Ferrari»
  • Для стабільної роботи функції розширення ОЗУ потрібна підтримка багатьох технологій, які ще не до кінця розроблені і перевірені
  • Багато смартфони мають не дуже жирні накопичувачі, до сих популярні пристрої з 32/64 Гбайт пам’яті. Відповідно, зайву пам’ять тупо немає звідки брати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.