Перший в світі «смартфон без цензури» виявився дешевим китайським телефоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно кріптомілліонер Ерік Фінман представив Freedom Phone, який назвали першим в світі смартфоном без цензури. Через кілька днів після анонса в мережі з’явилася критика пристрою.

Freedom Phone працює під управлінням якоїсь FreedomOS. Також в ньому є магазин додатків без цензури, а на телефоні попередньо популярні програми з прицілом на приватність: DuckDuckGo, Signal і ін. Американські видання заявляють, що це смартфон для фанатів MAGA (Make America Great Again, гасло Дональда Трампа). На сайті Freedom Phone дійсно можна побачити відсилання до цього девізу.

Критики звернули увагу на те, що для Freedom Phone не вказані докладні характеристики пристрою. Експерти припустили, що це насправді дешевий китайський Android-телефон. Тому він може містити в собі безліч потенційних загроз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За фотографіями Freedom Phone люди визначили, що це, швидше за все, модель Umidigi A9 Pro, кастомізує телефон на базі Android. Його можна купити на AliExpress за $ 119. А ось Freedom Phone пропонується за $ 499.

Сам Ерік Фінман підтвердив журналістам, що Freedom Phone був зроблений компанією Umidigi. Мільйонер стверджує, що виготовлено пристрій було не в Китаї, а в Гонконзі.

Журналісти прийшли до висновку, що Freedom Phone виглядає як спроба нажитися на ситуації в суспільстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.