OnePlus стане суббрендом OPPO, але збереже незалежність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня багатьох шокувала інформація, якої з нами поділився генеральний директор OnePlus Піт Лау. Він заявив, що його компанія буде об’єднана з OPPO . Правда, тоді не було детальної інформації про те, як це станеться і чому це злиття (або як його назвати) має взагалі відбутися. Все було заховано за туманними роз’ясненнями, на кшталт того, що так компанії зможуть обмінюватися базами розробок і зроблять свої смартфони краще. Зараз ситуація стала поступово прояснюватися і деякі подробиці відповідають на питання – що взагалі відбувається? Давайте розберемося в цьому і зрозуміємо, хто кому буде підкорятися.

Що буде з OnePLus після об’єднання з OPPO

У мережевого інсайдера Евана Бласса є документ, в якому перераховані основні тези, що стосуються деталей нової угоди. Якщо вірити джерелу, матеріал належить PR-службі OnePlus і містить прозору формулювання, яке відповідає на всі виникаючі питання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після інтеграції OnePlus стане брендом в складі Oppo, проте продовжить функціонувати як незалежна організація – йдеться в документі .

Чим буде займатися Піт Лау

Крім цього, робота Піта Лау в якості директора по продуктах Oppo має на увазі його відповідальність за стратегію виробництва смартфонів обох брендів.

Після злиття у нас буде більше ресурсів для створення ще більш якісних продуктів. Це також дозволить нам підвищити ефективність нашої діяльності – йдеться в публікації .

Раніше в цьому році компанії вже об’єднали свої дослідницькі відділи. Тому подальша інтеграція не буде великою проблемою і стане чимось на зразок формальності. Обидві компанія пройдуть цей етап в штатному режимі.

Що буде з OnePlus

Якщо читати між рядків, здається, що OnePlus по суті буде схожа на лейбл OPPO , підтримуючи окрему діяльність, орієнтовану на споживача. Але бізнес-операції в областях, що виходять за рамки розробки продукту, повинні бути об’єднані.

Покупцям OnePlus не варто очікувати доленосних змін від злиття. Фактично, у компаній були загальні власники і загальні ланцюжка поставок з моменту народження бренду OnePlus. Тепер компанії просто стануть трохи більше згуртованими в цьому напрямку.

OnePlus недавно оголосила, що офіційно стала частиною Oppo. Злиття має принести користь обом компаніям, оскільки їх команди тепер можуть працювати разом над новими пристроями та програмним забезпеченням для них. При цьому бренд OnePlus нікуди не дінеться. Під ним як і раніше будуть з’являтися різні нові пристрої. Принаймні поки все йде до цього і в це хочеться вірити.

Генеральний директор OnePlus Піт Лау оголосив про злиття у відкритому листі своїй команді. Зокрема зазначається, що злиття відкриє нові можливості для зростання обох компаній. OnePlus була заснована в 2013 році, а її глава – Піт Лау – прийшов з OPPO , де він обіймав посаду керівника відділу планування та розробки продуктів.

Співпраця OnePlus і OPPO

Співпраця між двома компаніями почалося деякий час назад. Багатьох фанатів марки OnePlus це трохи налякало, але ще більше здивувало. Через деякий час обурення змінилося радістю через зміну операційної системи. У китайській версії OnePlus 9 використовується не Oxygen OS, а Color OS . Звичайно, були і ті, хто проти такого злиття, але в Китаї їх не так багато.

Як виявилося, такий крок був визнаний успішним і на його основі було прийнято рішення про подальшу інтеграцію з Oppo. Правда, сумнівно, що все сталося так швидко. Всі ми розуміємо, що такі рішення готуються сильно заздалегідь, а не за пару місяців до об’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.