Концепт: як повинен виглядати браузер Safari в iOS 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення Safari для iOS 15, macOS Monterey і iPadOS 15 викликало багато шуму: багатьом не сподобалося, як Apple оновила браузери. Фактично всі важливі елементи сховали в догоду мінімалізму, що разюче позначилося на взаємодії з веб-сторінками.

Хочете поділитися посиланням? Відкривайте додаткове меню. Потрібно додати в список для читання? Відкривайте меню. Оновити сторінку? Відкривайте меню. Окей, для останнього є жест pull-to-refresh, але доступний він тільки на смартфонах і планшетах.

Як показує практика, приховування важливих елементів управління – не вихід із ситуації. Так вже робили в багатьох програмах, але в підсумку поверталися до вихідного відображення кнопок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось концепт від колег з 9to5Mac, як браузер можна було оновити, при цьому не погіршуючи призначений для користувача досвід:

Веб-рядок вгорі з прихованим меню і іконкою конфіденційності. Внизу звичні всім кнопки. Нижній бар при Скролл ховається, а верхній підлаштовується під колір сторінки. Краса і зручність.

Що думаєте про такий Safari? Поділіться в коментарях, як вам оновлення iOS 15: яка фішка найбільше порадувала, а що дуже чекали, але не отримали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.