Головна Смартфони Xiaomi Mi Mix 4 отримає підекранну камеру. Коли чекати?

Xiaomi Mi Mix 4 отримає підекранну камеру. Коли чекати?

В останні кілька днів в Мережі активно фігурують чутки про новий смартфон Xiaomi Mi MIX 4, який повинен отримати важливу фішку. Вона підтверджена на реальних (як стверджують автори) фотографіях і приваблює чимало уваги до новинки. У тому, що вона буде, можна вже не сумніватися – це підтвердила сама компанія ще кілька місяців тому – тепер залишилося зрозуміти, чи отримає вона революційну камеру. 

Щось подібне вже намагалися зробити інші компанії, наприклад, ZTE, але вийшло у них так собі. Xiaomi кілька років говорила про це, але не поспішала робити таку камеру частиною комерційного продукту. Тепер, судячи з усього, час прийшов. Серія Mi Mix завжди була вітриною технологій і, можливо, саме через невпевненість в новій технології так довго не виходило 4-те покоління, а зараз його час саме настав.

Смартфон з камерою під екраном

Насправді чутки про те, що новий смартфон отримає камеру під екраном, ходили вже давно, але реальні фотографії вийшли у нас тільки зараз. І ми повинні констатувати, що візуальний ефект цього справжнього повноекранного смартфона дійсно вражає. Це вже не те незграбне щось в особі першого Xiaomi Mi Mix, камера якого була під екраном. Але не так, як ви подумали – не під склом, а в нижній частині корпусу, нижче екрана.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім інформації про нову камері, ми дізналися і деякі інші подробиці про новий смартфон. Якщо вірити свіжої інформації, то Xiaomi Mi MIX 4 буде використовувати екран з роздільною здатністю 1080P , що поставляється Huaxing Optoelectronics . Ця інформація важлива, так як спочатку говорили про те, що новинка отримає екран з роздільною здатністю 2K, який матиме унікальні налаштування для забезпечення кращої якості картинки.

Екран Xiaomi Mi Mix 4

Тепер ми розуміємо, що на дозвіл 2K розраховувати не доводиться. Зате конструкція отримала куди більш правильну форму. Вона буде мати рівні грані з усіх боків. Не буде ні підборідь, ні чубків, ні широких боковин. Все це круто, але одне питання залишається – як відразу зрозуміти, як правильно взяти телефон в руки? Скільки ж буде випадків, коли доведеться перевертати телефон.

Крім того, ми бачимо, що телефон працює на ще не запущеної системі MIUI 13. Хоча в даний час Xiaomi випускає оновлення MIUI 12.5 для більшості своїх телефонів, нова система обіцяє бути ще краще і принести масу корисних функцій.

Джин Фан, директор по продуктах Xiaomi і генеральний менеджер по роботі з MIUI, написав в Weibo, що більше тижня тому він офіційно заснував команду MIUI Pioneer Team, щоб зосередитися на вирішенні різних проблем.

Характеристики Xiaomi Mi Mix 4

Що стосується інших особливостей, то Xiaomi Mi MIX 4 буде підтримувати швидку провідну та бездротову зарядку. Вхідна потужність бездротової зарядки досягне 70-80 Вт, а провідна зарядка – 120 Вт.

Про те, що Xiaomi працює з технологією подекранной камери, вперше заговорили ще 2-3 роки тому. У минулому році ця інформація була підтверджена офіційно. У серпні 2020 року компанія анонсувала свої розробки, але не була готова до комерційного застосування нової камери в конструкції своїх телефонів. Хоча було сказано, що це технологія подекранних камер третього покоління і вона готова до виробництва.

У порівнянні з попередніми рішеннями, камера третього покоління значно покращує якість зображення за рахунок зміни розташування пікселів. Конструкцію придумали фахівці самої Xiaomi. Повідомляється, що різниці в якості знімків такої камери і звичайної Фронталки не буде.

Коли вийде Xiaomi Mi Mix 4

Що стосується термінів початку продажів, поки точної інформації немає, але різні джерела ( в тому числі в Weibo ) сходяться на думці, що трапиться це в третьому кварталі 2021 року. Є також інформація по інших моделях. Так, Mi Mix Fold 2 і Mi 12 повинні вийти в четвертому кварталі 2021 року і першому кварталі 2022 року відповідно. Але що цікаво, до кінця 2021 року біля Xiaomi буде як мінімум три смартфона з камерою під екраном. Круто?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: