Головна Смартфони Як Xiaomi вбиває свої смартфони

Як Xiaomi вбиває свої смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi робить класні смартфони. Незважаючи на те що її власний фокус змістився на досить дорогі апарати, вона як і раніше робить бюджетні пристрої, нехай і під іншими брендами. Вони користуються великою популярністю через прийнятного поєднання заліза і ціни, по якій компанія їх продає. Інша справа, що в тій же ціновій категорії дуже багато смартфонів, але більшість користувачів чомусь купують саме апарати Xiaomi, Redmi, Poco і Black Shark. І дарма.

Xiaomi своїми руками губить власні смартфони, буквально вбиваючи їх. Як це відбувається? Дуже просто. Компанія просто випускає для них неякісні поновлення, які призводять або до відключення ряду функцій смартфонів, або перетворюють їх в цеглу. І добре б, якби це був одиничний випадок. Але ж ні. За останні роки ця практика стала повноцінною тенденцією і перетворилася в правило.

Перезавантажується Xiaomi. В чому справа

Останній приклад неякісного ПЗ – це MIUI за номером 12.5.2.0, яку Xiaomi випустила близько тижня тому. За цей час її встигли встановити досить велике число користувачів, які зіткнулися з проблемами в роботі своїх смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але найгірше довелося власникам флагманської лінійки Xiaomi Mi 11: власне самого Mi 11, Mi 11 Lite і Mi 11 Youth Edition, а також Mi 11 Ultra. Саме вони постраждали найбільше і з точки зору поширення проблем, і з точки зору їх кількості в перерахунку на користувача.

За словами постраждалих користувачів, після поновлення їх смартфони перестали реагувати на дотики до екрану, стали мимоволі перезавантажуватися, а також продемонстрували підвищений ресурсопотребленіе.

В результаті повна розрядка апаратів настає в кілька разів швидше, як якщо б їх акумулятори замінили на вдвічі-втричі менші за обсягом, ніж були встановлені на заводі.

Очевидно, що причина всіх проблем криється в MIUI 12.5.2.0, тому що до її установки нічого подібного в роботі смартфонів не спостерігалося. Інша справа, що недоробки торкнулися і глобальну версію, яка в принципі вважається більш проблемною, і китайську, у якій склався образ більш стабільною прошивки.

Що не так з прошивкою MIUI

Мабуть, розробники Xiaomi допустили якісь масштабні баги, що перекочували з китайської версії MIUI в міжнародну. Зазвичай такого не відбувається, але це тільки дає компанії зайвий привід переглянути принципи розробки MIUI.

Що ж виходить? А то, що оновлювати смартфони Xiaomi стає по-справжньому небезпечно. За останні рік-півтора китайська компанія випустила кілька реально проблемних оновлень, багато з яких підвішували смартфони, перетворювали їх в цеглу і взагалі виводили з ладу.

В результаті користувачі залишалися ні з чим, а Xiaomi зі скрипом змінювала такі пристрої, тому що повернути їх життя іншим способом не можна було, але норовила відмовити мало не в кожному другому випадку.

Взагалі, особисто у мене за останній час склалося дуже неприємне враження про Xiaomi. Адже виходить, що дорогі смартфони компанії, які вона випускає, страждають від оновлень мало не в 50% випадків.

За цією логікою стає безпечнішим купувати дешеві апарати, які хоч і не оновлюються так часто, але принаймні зберігають свою працездатність. По крайней мере, хотілося б в це вірити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: