Google анонсувала шість нових функцій Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія розповіла про ряд нововведень, які стануть доступні користувачам Android вже цього літа. Пов’язані вони з повідомленнями, голосовим управлінням і системою Android Auto.

Функція оповіщення про землетруси розширить географію роботи – список підтримуваних країн поповнять Казахстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Киргизстан, Філіппіни і Туреччина.

Крім того, розробники Google розширили функціональність програми для відправки текстових повідомлень – тепер користувачі можуть позначати найбільш важливі елементи листування, щоб ними можна було швидко доступ без необхідності перечитувати всю історію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія також спростила пошук емодзі по контексту – нововведення вже доступне в бета-версії фірмової клавіатури Gboard, і незабаром з’явиться на смартфонах, що працюють під управлінням Android 6.0 і новіше.

Ще однією фішкою Android стане більш гнучке взаємодія з додатками за допомогою Google Assistant. Наприклад, по команді «Покажи подоланий відстань під час останнього тренування в додатку Strava» на екрані з’явиться відповідна інформація.

Апгрейд отримає і функція Voice Access, яка обзаведеться підтримкою полів для введення паролів. Нарешті, компанія підготувала оновлення і для системи Android Auto. Її користувачі зможуть кастомизировать екран лончер безпосередньо зі смартфона – встановлювати темний інтерфейс, міняти теми і сортувати додатки на домашньому екрані.

Всі нові функції, як запевняють Google, стануть доступними для широкого загалу до кінця літа 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.