Дисплей і камера. Стало відомо, яким може стати Samsung Galaxy S22

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найактуальніше на сьогодні флагман Samsung був випущений вже півроку назад – на початку 2021 року. Природно, я говорю про випуск Galaxy S21. Ця серія поставляється з флагманським процесором Qualcomm Snapdragon 888 або процесором Exynos 2100 власної розробки Samsung. Лінійка включає Samsung Galaxy S21, S21 + і S21 Ultra – все з частотою оновлення 120 Гц. Але ось тепер, коли ми знаходимося рівно посередині між S21 і S22, у нас почали з’являтися перші дані про те, що нам чекати від новинки. Звіт показує, що в цій серії, як і раніше будуть три моделі, як і у попередниці. Але деякі власні особливості у них теж будуть.

Яким буде Galaxy S22

Якщо вірити інформації, що надійшла, стандартна модель Samsung Galaxy S22 буде оснащена дисплеєм від 6,06 до 6,1 дюйма . Проте, Galaxy S22 + використовуватиме екран розміром 6,5 – 6,6 дюйма , а флагманська модель S22 Ultra отримає екран 6,8 дюйма . Розмір екрану Galaxy S22 і S22 + буде менше, ніж у тих, що продаються зараз. Зміни не торкнуться тільки версії Galaxy S22 Ultra. Зменшення екрану – трохи дивне рішення. Навіть при тому, що я завжди говорив про необхідність випуску компактних моделей, я не мав на увазі, що треба зменшувати існуючі моделі. Я говорив про окремі лінійках.

Крім інформації про зменшення діагоналі екрану, в звіті також сказано, що Galaxy S22 Ultra буде оснащений OLED-дисплеєм, в якому використовується технологія LTPO. У нинішньому Galaxy S21 Ultra використовується екран Infinity-O з дозволом 3200 × 1440. Цей дисплей отримав сертифікацію HDR10 + і підтримує адаптивну частоту оновлення 10-120 Гц. Однак очікується, що серія Galaxy S22 зможе використовувати ще нижчу частоту оновлення для зниження рівня енергоспоживання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи відомо, яким буде Galaxy S22

Звичайно, це далеко не все, що можна сказати про новий смартфон. Інформація буде з’являтися і далі, в міру наближення до дати презентації. Тим не менш, є ще дещо важливе про новий смартфон. За наявною інформацією, він не отримає камери під екраном ні в одній з версій. Мабуть, компанія так і не змогла домогтися того рівня якості знімків, які їй потрібно.

Є у нас так само підтвердження інформації про те, якою буде основна камера нового смартфона. Спочатку про це заговорили ще на початку року, відразу після того, як вийшов новий на той момент Galaxy S21 .

Більш того, інформація, яка тоді поступала, була підтверджена офіційними джерелами. Згідно з даними, новий флагман наступного року не отримає в своїй конструкції сенсор 3D ToF. Samsung високо цінує цей датчик і він присутній у багатьох її флагмани, таких, як Galaxy S10 і Galaxy S20 Ultra.

Проблеми з камерою Samsung

Частково через нього у Galaxy S20 Ultra в минулому році були великі проблеми з автофокусуванням. Компанія відмовилася від ToF-сенсора на користь відносно більш простої системи лазерної автофокусування, як в Galaxy Note 20 Ultra. Оскільки зміна не мала негативного впливу на користувача досвід, компанія вирішила дотримуватися нового підходу.

Чи буде в Galaxy S22 ToF-сенсор

Якщо ви очікували, що ToF-сенсор повернеться з Galaxy S22, то краще не чекати цього, тоді не буде приводу розчаруватися. Хоча, за словами інсайдерів галузі, Samsung все ж думала про те, щоб повернути ToF в свої смартфони. Приводом для цього стало появи LiDAR в iPhone 12 Pro. Але, якщо вірити тим же джерел, компанія вивчила настрої покупців і прийняла рішення відмовитися від повернення і сконцентруватися на лазерної автофокусування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.