Нова версія Android 12 стала доступна для 24 смартфонів Xiaomi, ASUS, Google і інших компаній

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора стало відомо, що для восьми смартфонів китайської компанії Xiaomi стала доступна друга бета-версія операційної системи Android 12. Всього ж програмне забезпечення вийшло для двох дюжин моделей різних виробників.

Для початку зазначимо, що Google випустила програмне забезпечення на свої актуальні смартфони. А це всі моделі, починаючи з третього покоління, які включають Pixel 3, Pixel 3a і їх збільшені версії XL. Також встановити Android 12 Beta 2 можуть власники Pixel 5 і всіх телефонів четвертого покоління: Pixel 4/4 XL, Pixel 4a і версія з підтримкою мереж п’ятого покоління. Зауважимо, що на смартфонах Google працює нова функція, яка дає можливість запускати додатки постукуванням по задній кришці.

Realme почала розсилати прошивку Realme UI 2.0 на базі операційної системи Android 12 Beta 2 для флагмана Realme GT. Це один з найдешевших у світі смартфонів з 5-нанометровим мобільним процесором Snapdragon 888. В Європі його повноцінна прем’єра відбудеться трохи пізніше, але вже відома ціна – 549 євро за початкову модифікацію пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ZTE Axon 30 Ultra теж почав отримувати другу публічну бета-версію ОС. Це перший смартфон у світі з трьома 64-мегапіксельними камерами на тильній панелі. Флагман вже доступний в Європі за ціною від 749 євро за початкову комплектацію.

Також в списку OPPO Find X3 Pro з камерою мікроскопом, OnePlus 9 і OnePlus 9 Pro з оптикою Hasselblad, iQOO Legend 7 і ASUS ZenFone 8. До слова, перша та остання модель – єдині смартфони зі згаданих у цьому матеріалі, які продаються офіційно в Україні. Ціна стартує від 8 499 гривень. Всього ж з 24 пристроїв, які отримали Android 12 Beta 2, в Україні доступні тільки три. Третій смартфон – Xiaomi Mi 11.

Нагадаємо, що цього літа компанія Google випустить ще третю і четверту публічні бета-версії програмного забезпечення Android 12. Фінальна збірка операційної системи очікується у вересні разом з Google Pixel нового покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.