Смартфони

Названо основні відмінності між сучасними смартфонами та класичними телефонами

Share

Останні 10-20 років, смартфони почали з’являтися в більшості населення і якщо на початку до них відносилися скептично, то зараз без них не може обійтися практично ніхто. Особливо скептизм проявлявся тоді, коли кнопкові телефони були на вершині популярності, а нові смартфони, на їхньому фоні, виглядали нецікавими та ще й не мали кнопок. Як бачимо, кнопки відійшли в минуле (майже повністю), а великі сенсорні екрани зустрічаються майже в кожній кишені. Зараз же, ми підготували матеріал, в якому названо основні відмінності між сучасними смартфонами та класичними телефонами.

Відсутність кнопок

Напевно це найочевидніша різниця між цими пристроями, оскільки смартфони пішли в напрямку сенсорних екранів і набору тексту без фізичних кнопок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Доступ до інтернету

Ви можете заперечити, але доступ до інтернету за допомогою смартфону однозначно краще, ніж за допомогою кнопкових телефонів. Різниця очевидна не тільки через те, що в них різні екрани і якість відображення, а й можливості, які ви отримуєте за допомогою смартфона. Ви можете переглядати фільми в максимально можливій якості, слухати музику, проводити час в соціальних мережах і тому подібне. Кнопкові телефони не можуть надати такого ж досвіду користування.

Автономність

В даному випадку класичні телефони перевершують смартфони, оскільки автономність перших складала від 1 до 2-х тижнів. Смартфони ж можуть дати не більше 3-4 днів і це майже при відсутності активностей з ним.

Камера

Навіть сучасні кнопкові телефони не можуть похизуватися якісними фото, а от смартфони навпаки, все частіше оснащуються якісними камерами, які в найближчий час зможуть конкурувати з професійними фотокамерами.

Дизайн

Стосовно дизайну, то тут важко вибрати однозначного лідера, оскільки класичні телефони максимально відрізнялися один від одного як з лицьової сторони, так і з зворотньої. Сучасні смартфони практично одинакові з лицьової сторони, а відмінність можна спостерігати тільки на зворотній стороні, і то, тільки розміщенням та кількістю камер.

Вартість

В даному випадку, якщо порівнювати вартість телефонів в 2007 – 2010 роках із смартфонами зараз, то різниця не буде такою неймовірною. Зараз же, кнопкові телефони максимально бюджетні, а от смартфони, навіть найдешевші, коштують від 3000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024