Огляд iOS 15: що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple 7-го червня в рамках відкриття щорічної конференції для розробників WWDC анонсувала iOS 15. Оновлена операційна система отримала ряд нововведень, серед яких прокачаний FaceTime, покращений центр повідомлень, редизайн додатки «Погода» і багато іншого. Ми завантажили першу бету для розробників і розповімо докладніше про всі зміни.

Домашній екран і екран блокування

iOS 15
На перший погляд все залишилося без змін. Apple не стала перемальовувати іконки і інші елементи домашнього екрану. На мій погляд, iOS 15 не завадив би невеликий редизайн, щоб зовнішній вигляд мобільного операційки прийшов у відповідність з macOS Big Sur / Monterey.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Календар

Додаток календаря не отримав видимих змін.
iOS 15фото

iOS 15
Основне нововведення в програму «Фотографії» – відображення EXIF-даних. Тепер якщо свайпнуть вгору фотографію, можна ознайомиться з докладною інформацією: камера, формат, дозвіл, розмір, ISO, фокусна відстань, діафрагма і витримка.

Камера

iOS 15
Apple вирішила не міняти інтерфейс камери. Це цілком логічний крок. Користувачі за багато років звикли до певних механікам, тому немає сенсу порушувати звичні сценарії.

Пошта

iOS 15
У «Пошті» з’явилася нова функція «Захист дій». Вона дозволяє приховувати IP-адреса і конфіденційно завантажувати весь контент з віддалених джерел. Це заважає трекерам відстежувати дії користувачів в «Пошті».

Годинники

В додатку «Годинника» Apple нарешті повернула зручний «барабан» для введення часу будильника.

iOS 15
карти

iOS 15
В «Картах» трохи змінився інтерфейс. З’явилося масштабування до рівня глобуса. 

Погода

Погодне додаток отримало великий редизайн. Воно стало більш інформативним.

iOS 15
Нагадування

iOS 15
В «нагадування» з’явилися теги для упорядкування. Вони дозволяють навести порядок. Також додали смарт-списки, з їх допомогою можна автоматично об’єднувати нагадування за тегами, дат виконання і іншим критеріям.

Нотатки

В «Нотатках» з’явилася можливість спільної роботи.

iOS 15Акції

«Акції» не отримали змін.

iOS 15Здоров’я

iOS 15
У додаток «Здоров’я» додали новий розділ «Доступ». З його допомогою можна тримати рідних і близьких в курсі стану вашого здоров’я. Все меддание захищені шифруванням і конфіденційні. Доступ можна заборонити в будь-який момент.

Налаштування

У додатку системних налаштувань змінився інтерфейс.
iOS 15Safari
iOS 15
У браузера Safari змінився інтерфейс. Адресний рядок і основні елементи управління перемістилися в плаваюче віконце, яке розташоване в нижній частині екрана. Це зручно для смартфонів з великим екраном, наприклад, iPhone 12 Pro Max. Перейти від однієї вкладки здійснюється свайпамі по віконця. Це цілком логічне рішення, оскільки воно гармонійно відповідають переключенню між запущеними додатками, проводячи пальцем по смужці внизу екрана.

У диспетчері вкладок замінили громіздку застарілу карусель на компактну сітку. Таким чином прискорюється навігація і управління відкритими сайтами.

повідомлення

iOS 15

У «Повідомленнях» додана функція «Відправлено вам». З її допомогою контент, яким з вами поділилися в iMessage, може автоматично відображатися в різних додатках, в тому числі «Музика», «Фото», Safari та інших.

Пункт управління і перемикач запущених додатків

iOS 15Ці елементи інтерфейсу iOS 15 залишилися без особливих нововведень за винятком нової кнопки «Не відволікати» в пункті управління. При натисканні розкривається нове меню, що дозволяє сфокусуватися на важливому за допомогою різних планів: «Не турбувати», «Особистий час», «Робота» і «Сон».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.