Названо бюджетні смартфони з NFC

NFC (Near Field Communication) – різновид технології бездротового зв’язку між пристроями, що знаходяться один від одного на відстані не більше 10 см. Багато користувачів віддають перевагу смартфонам з NFC.

Ще недавно такі пристрої коштували дуже дорого. Але зараз їх ціна помітно знизилася. Розглянемо бюджетні моделі смартфонів з NFC.

Переваги технології NFC

Перерахуємо кілька найбільш поширених застосувань технології NFC в смартфонах:

  • обмін файлами через дотик пристроїв. Обидва девайса повинні мати модуль NFC;
  • інтеграція різних карт (проїзні квитки, картки лояльності тощо) в одному платіжному додатку. Можна замість набору карт використовувати смартфон, вибравши в додатку потрібну карту;
  • банківські карти. Технологія NFC дає можливість зручної безконтактної оплати, причому карту неможливо втратити, забути в банкоматі і т.п.

Можливості використання смартфонів з NFC постійно розширюються. Це готельний бізнес (відкривання дверей номера або воріт на автостоянці за допомогою смартфона), управління «розумним будинком» і т.і.

Розглянемо кілька бюджетних моделей з модулем NFC. Їх можна купити не тільки в популярних мережевих супермаркетах електроніки, а й на міжнародній торговельній площадці Ali Express, де можна вибрати дешеві товари.

HomTom HT80

Цю модель китайського маловідомого бренду, можна купити через Інтернет на торговому майданчику Ali Express.

У смартфона яскравий IPS 5,5 дюймовий екран.
Слот для карт подвійний гібридний: можна вставити 2 сім-карти або сім-карту і карту пам’яті ємністю до 32 Гб. Підтримується робота сім-карт в мережах 4G.

У телефону є вбудовані динаміки з мікрофоном, роз’єм для навушників і FM-радіо. Ємність незнімного акумулятора складає 3750 мАг. Підтримується GPS навігація. З бездротових технологій є Wi-Fi, Bluetooth і NFC.

Пристрій захищений від пилу і води за стандартом IP68.

Переваги моделі:

  • чотирьохядерний процесор MediaTek;
  • ОС Android 7.0;
  • 2 Гб оперативної і 16 Гб внутрішньої пам’яті;
  • основна камера з роздільною здатністю 13 Мпікс і подвійним світлодіодним спалахом;
  • камера Селфі з роздільною здатністю 8 Мпікс.

Ціна смартфона становить приблизно 2500 грн.

Elephone A6 Max

Пристрій з великим екраном, діагональ якого становить 6,53 дюйма. У Каплевидний вирізі розташована фронтальна камера. На задній кришці розташований подвійний модуль основної камери. Поруч знаходиться сканер відбитків пальців.
При покупці смартфона можна вибрати один з двох кольорів корпусу: чорний або з градієнтним переходом від рожевого до синього.

Основна і фронтальна камери мають дозвіл 20 Мпікс. Основна камера оснащена додатковим модулем 2 Мпікс.

Переваги моделі:

  • восьмиядерний процесор MediaTek Helio P22;
  • оперативна пам’ять 4 Гб;
  • великий обсяг постійної пам’яті – 64 Гб;
  • є бездротова зарядка.

Ємність акумулятора не дуже велика, 3500 мАг.

Ціна пристрою приблизно становить 4 000 грн.

Samsung Galaxy A20

Цей смартфон відомого південнокорейського виробника називають «найбільш народним». Він має великий SuperAMOLED екран 6,4 дюйма. Співвідношення сторін одно 19,5: 9. Екран із закругленими кутами захищений міцним склом Gorilla Glass.
Колір корпусу можна вибрати з 3-х варіантів: чорного, синього і червоного, що нагадує кораловий. Корпус із пластику зручно лежить в руці і не ковзає.

Лоток для карт потрійний: можна одночасно використовувати 2 сім-карти і карту пам’яті об’ємом до 512 Гб.

Головна камера двухмодульна з 13 Мпікс і ширококутним об’єктивом 5 Мпікс. Є дворазовий цифровий зум і спалах. Камера для Селфі з роздільною здатністю 5 Мпікс розташована в Каплевидний вирізі верхній частині екрану. Нічного режиму немає, тому деталізація знімків при недостатньому освітленні помітно знижується.

Підтримуються всі стандартні модулі бездротового зв’язку.

Переваги моделі:

  • наявність NFC модуля;
  • восьмиядерний процесор Exynos 7884;
  • 3 Гб оперативної і 32 Гб вбудованої пам’яті;
  • хороша якість збірки;
  • крім сканера відбитка пальця, є розблокування по обличчю;
  • гарна передача кольору і кути огляду, навіть при яскравому сонячному світлі.

Батарея ємністю 4000 мАг. Якщо не грати в активні ігри, зарядки вистачає до 2-х діб використання. Є швидка зарядка.

Ціна пристрою починається приблизно від 5 000 грн.

Підіб’ємо підсумки

Апарати з NFC модулем набувають все більшого поширення, завдяки помітному зниженню ціни. Можна вибирати з цінового ряду, починаючи від 2 – 3 тисяч гривень. Переваги таких телефонів очевидні, включаючи можливість безконтактної оплати, передачі файлів і т.і.

Сфера застосування смартфонів з технологією NFC постійно розширюється. Це готельний бізнес, управління розумним будинком, медицина (лікар може отримувати на телефон свідчення про стан здоров’я, які передаються з апарату пацієнта). Щороку з’являються нові корисні додатки для пристроїв з NFC.

Найбільш дешевими є смартфони китайських виробників при покупці на майданчику Ali Express. Але є в продажу і моделі відомих брендів, таких як Samsung або Xiaomi Redme Note, вартість яких не перевищує 7 000 грн. Таким чином, практично будь-який покупець може підібрати телефон з NFC, відповідний його бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.