Google Pixel 6 і 6 Pro: очікувані характеристики і ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер і журналіст Макс Вайнбах поділився інформацією про нове покоління смартфонів Google. За його словами, наступний флагман компанії на базі «домашнього» чіпа НЕ буде продуктивніше моделей на Snapdragon 888, але буде цікавий іншими своїми особливостями.

Інформатор зазначає , що фірмовий процесор Google Whitechapel розроблявся з прицілом на підвищення ефективності ШІ-алгоритмів. Очікується, що до складу мобільної платформи увійдуть просунуті блоки нейронних обчислень і виділений процесор обробки зображень. Використання власних NPU Google практикувала в моделях Pixel 2, Pixel 3 і Pixel 4. Єдиним винятком став Pixel 5, в якому цю роль взяв на себе чіп Qualcomm.

За непідтвердженою інформацією, виготовленням 5-нм чіпа Whitechapel займалася Samsung. Його можливий рівень продуктивності журналіст оцінює як середнє між показниками Snapdragon 888 і Snapdragon 865. Вайнбах також упевнений, що для новинки Google вперше використовує датчик основної камери з високою роздільною здатністю. За його словами, Pro-версія смартфона отримає три сенсора, включаючи головний на 50 Мп і 8-мегапіксельний з телеоб’єктивом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апарату також приписується 6,7-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Quad HD і частотою оновлення 120 Гц, і акумулятор ємністю 5000 мАг. Базова модель Pixel 6, найімовірніше, буде оснащуватися Full HD-матрицею діагоналлю 6,4 дюйма. Обидва пристрої можуть отримати підтримку технології UWB.

З чуток, компанія представить новинки в трьох кольорах: біло-помаранчевому, зеленому і сріблясто-чорному. Дата презентації і ціна смартфонів серії Google Pixel 6 поки невідомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.