Xiaomi змогла зробити повноцінну Apple AirPower

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька років тому на одній з презентацій Apple Тім Кук натякнув, що компанія працює над AirPower – просунутою станцією для бездротової зарядки відразу декількох гаджетів, при цьому їх не потрібно буде позиціонувати. На жаль, це був один з тих проектів, які купертіновского ТехноГігант так і не зміг довести до кінця і змушений був визнати поразку.

І тим дивніше той факт, що китайська компанія Xiaomi змогла реалізувати цю задумку, та й ще в тому вигляді, в якому хотіла Apple. Називається пристрій Mi Multi-coil Fast Wireless Charging Pad, і всередині білої коробочки з габаритами 232,4 x 100 x 15,1 мм знаходиться цілих 19 котушок, які дозволяють заряджати до 3 пристроїв. І так, їх не потрібно класти на спеціальні місця на майданчику – зарядка підтримується по всій її площі.

При цьому на кожен девайс виділяється до 20 Вт, а станція підтримує технологію Qi, що дозволяє зарядити майже будь-який гаджет з підтримкою бездротової зарядки. Для живлення пристрою потрібен досить потужний адаптер на 120 Вт, а сама станція має безліч захистів (від короткого замикання, перегріву і нестабільної напруги).

Більш того, це не концепт, а вже готовий продукт. У Китаї за Mi Multi-coil Fast Wireless Charging Pad (номер моделі MDY-13-EJ) просять близько 93 доларів. У магазинах, які пропонують доставити її по всьому світу, цінник трохи вище – близько 130 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.