Смартфони

Huawei назвала дві головні переваги HarmonyOS перед Huawei

Share
Час читання: 2 хв.

Нова ОС є незалежною від «зеленого робота», будучи побудованою на ядрі Linux, але без будь-якого зв’язку з Android. Така особливість робить новітню платформу максимально привабливою, і це вкрай позитивно відбивається на всьому цьому програмному забезпеченні в цілому. 

Будь-яка людина, яка встановить собі новітню операційну систему, може розраховувати щонайменше на дві великих і по-справжньому значущих переваги, які роблять новітню операційну систему вкрай привабливою за сукупністю якостей. Так, вона займає значно менше місця на накопичувачі в порівнянні з платформою Google, тому користувачам для зберігання будь-яких даних є відчутно більше вільного простору.

Така особливість є величезною перевагою для всіх моделей телефонів, в які встановлено накопичувач на 16 ГБ, 32 ГБ або 64 ГБ, тому що такого обсягу вільного простору за мірками 2021 року справді по-справжньому вкрай мало, і кожен гігабайт на рахунку. 

На прикладі Huawei Mate X2 користувачі з’ясували, що операційна система Android з оболонкою EMUI 11 займає на 6 ГБ простору більше, ніж точно такий же телефон, але працює вже під керуванням HarmonyOS. Втім, є і ще одна перевага, причому навіть більш важливе. Так, якщо при звичайному використанні телефону під управлінням Android вже зайнято 4,84 ГБ (66%) оперативної пам’яті з 8 ГБ (загальний обсяг), то у випадку з фірмовим ПЗ справи йдуть інакше.

Смартфон на базі HarmonyOS займає за замовчуванням 4,23 ГБ ОЗП (58%), тобто відчутно менше. За рахунок цього мобільний пристрій зможе тримати в занедбаному стані відчутно більше додатків, і це позитивно відіб’ється на досвіді використання електронного пристрою. 

До недавнього часу всі могли тільки мріяти про щось подібне, але тільки не тепер, не зараз, тому що з недавніх пір справи йдуть інакше, у чому запросто легко і просто може переконатися будь-яка людина, який про це так і зовсім взагалі тільки забажає. Очікується, що фінальна стабільна версія нової операційної системи вийде вже в кінці цього місяця, тобто буквально через кілька тижнів, коли всі бажаючі і зможуть її встановити на свої електронні пристрої.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024

    Новий Cubot KingKong Star 2 оснащено передовими характеристиками

    Компанія Cubot радо представила свій новий захищений смартфон KingKong Star 2, який вже наступного місяця…

    29.09.2024

    Як продовжити термін служби батареї смартфона: поради експертів

    Термін служби батареї смартфона можна значно продовжити, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій, які допомагають знизити…

    29.09.2024

    Opera випустила нові функції та оновлення з ШІ для браузерів Opera One і GX

    На заході Opera Browser Days компанія Opera представила оновлення для своїх браузерів Opera One та…

    29.09.2024

    Xiaomi 14T Pro виходить на європейський ринок без зарядного блоку

    Xiaomi вирішила виключити комплектний зарядний пристрій із європейської версії смартфона 14T Pro. Замість нього у…

    29.09.2024