Huawei назвала дві головні переваги HarmonyOS перед Huawei

Корпорація Huawei, яка займається розробкою нової платформи, назвала дві головні переваги її нової розробки перед Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова ОС є незалежною від «зеленого робота», будучи побудованою на ядрі Linux, але без будь-якого зв’язку з Android. Така особливість робить новітню платформу максимально привабливою, і це вкрай позитивно відбивається на всьому цьому програмному забезпеченні в цілому. 

Будь-яка людина, яка встановить собі новітню операційну систему, може розраховувати щонайменше на дві великих і по-справжньому значущих переваги, які роблять новітню операційну систему вкрай привабливою за сукупністю якостей. Так, вона займає значно менше місця на накопичувачі в порівнянні з платформою Google, тому користувачам для зберігання будь-яких даних є відчутно більше вільного простору.

Така особливість є величезною перевагою для всіх моделей телефонів, в які встановлено накопичувач на 16 ГБ, 32 ГБ або 64 ГБ, тому що такого обсягу вільного простору за мірками 2021 року справді по-справжньому вкрай мало, і кожен гігабайт на рахунку. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На прикладі Huawei Mate X2 користувачі з’ясували, що операційна система Android з оболонкою EMUI 11 займає на 6 ГБ простору більше, ніж точно такий же телефон, але працює вже під керуванням HarmonyOS. Втім, є і ще одна перевага, причому навіть більш важливе. Так, якщо при звичайному використанні телефону під управлінням Android вже зайнято 4,84 ГБ (66%) оперативної пам’яті з 8 ГБ (загальний обсяг), то у випадку з фірмовим ПЗ справи йдуть інакше.

Смартфон на базі HarmonyOS займає за замовчуванням 4,23 ГБ ОЗП (58%), тобто відчутно менше. За рахунок цього мобільний пристрій зможе тримати в занедбаному стані відчутно більше додатків, і це позитивно відіб’ється на досвіді використання електронного пристрою. 

До недавнього часу всі могли тільки мріяти про щось подібне, але тільки не тепер, не зараз, тому що з недавніх пір справи йдуть інакше, у чому запросто легко і просто може переконатися будь-яка людина, який про це так і зовсім взагалі тільки забажає. Очікується, що фінальна стабільна версія нової операційної системи вийде вже в кінці цього місяця, тобто буквально через кілька тижнів, коли всі бажаючі і зможуть її встановити на свої електронні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.