Смартфони

Мільйони смартфонів на Snapdragon названі уразливими для прослушки

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Check Point Research виявила критичну уразливість в чіпах Qualcomm. З її допомогою хакери можуть прослуховувати Android-смартфони, які використовують модеми популярного бренду, а всього під загрозою, за оцінкою фахівців, виявилися близько 40% актуальних гаджетів.

Згідно зі звітом експертів, в ряді чіпів Qualcomm присутній серйозна уразливість між програмним рівнем модему і службою відладчика, що дозволяє динамічно виправляти ПО і обходити типові механізми захисту. В теорії ця «дірка» може бути використана шкідливими програмами для перехоплення журналу дзвінків, текстових і голосових повідомлень, а в деяких випадках і для прослушки гаджета.

Потенційно під загрозою можуть опинитися і записи телефонних розмов мільйонів користувачів. Вивчивши вразливість, дослідники з’ясували, що проблема зачіпає до 40% сучасних пристроїв самих різних брендів, включаючи Google, Samsung, LG, OnePlus, Xiaomi і інші.

Ознайомившись зі звітом, Qualcomm заявила, що відправила виробникам смартфонів необхідні патчі безпеки з набором виправлень ще в грудні 2020 року. Крім того, представники компанії відзначили, що ніякого підтвердження реального використання такої вразливості зараз немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 та Flip 6 вже доступні для попереднього замовлення

    Після оголошення дати наступного заходу Galaxy Unpacked, компанія Samsung відкрила можливість зарезервувати новинки на своєму…

    26.06.2024

    Samsung Galaxy S25 може отримати чип MediaTek Dimensity 9400 через високу вартість Snapdragon 8 Gen 4

    Нещодавно стало відомо, що Samsung планує оснастити свої майбутні флагманські смартфони Galaxy S25 процесорами Qualcomm…

    26.06.2024

    Велике оновлення для кіберспортивного шутера Counter-Strike 2 розчарувало гравців

    Після виходу Counter-Strike 2 гравці з нетерпінням чекали на покращення системи протидії читерам та нову…

    26.06.2024

    Apple придумала геніальне рішення для всіх своїх пристроїв

    Компанія Apple запатентувала інноваційну технологію, аналогів якій немає серед інших виробників електроніки. Основна ідея полягає…

    26.06.2024

    Apple повідомила, що цього року iPhone краще підтримуватимуть дисплеї та акумулятори сторонніх виробників

    Сьогодні Apple опублікувала [ PDF ] докладний огляд, в якому розповідається про підхід компанії до ремонту та…

    26.06.2024

    В мережу потрапив новий бюджетний смартфон Samsung Galaxy A06

    З'явилися нові докази існування Galaxy A06, який наразі знаходиться у розробці в лабораторіях Samsung. Нещодавно…

    26.06.2024