Мільйони смартфонів на Snapdragon названі уразливими для прослушки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Check Point Research виявила критичну уразливість в чіпах Qualcomm. З її допомогою хакери можуть прослуховувати Android-смартфони, які використовують модеми популярного бренду, а всього під загрозою, за оцінкою фахівців, виявилися близько 40% актуальних гаджетів.

Згідно зі звітом експертів, в ряді чіпів Qualcomm присутній серйозна уразливість між програмним рівнем модему і службою відладчика, що дозволяє динамічно виправляти ПО і обходити типові механізми захисту. В теорії ця «дірка» може бути використана шкідливими програмами для перехоплення журналу дзвінків, текстових і голосових повідомлень, а в деяких випадках і для прослушки гаджета.

Потенційно під загрозою можуть опинитися і записи телефонних розмов мільйонів користувачів. Вивчивши вразливість, дослідники з’ясували, що проблема зачіпає до 40% сучасних пристроїв самих різних брендів, включаючи Google, Samsung, LG, OnePlus, Xiaomi і інші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ознайомившись зі звітом, Qualcomm заявила, що відправила виробникам смартфонів необхідні патчі безпеки з набором виправлень ще в грудні 2020 року. Крім того, представники компанії відзначили, що ніякого підтвердження реального використання такої вразливості зараз немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.