Xiaomi стрімко наздоганяє Apple на ринку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідницька фірма International Data Corporation (IDC) представила дані про світові постачання смартфонів за перший квартал 2021 року. Повідомляється про збільшення поставок на 25,5% в порівнянні з минулим роком і нові рекорди у ключових представників індустрії.

Згідно з отриманими даними, всього за перший квартал поточного року було відвантажено 346 мільйонів смартфонів. Найбільше зростання припало на Китай і Азіатсько-Тихоокеанський регіон (за винятком Японії) – на 28 і 30% відповідно в річному численні.

Вперше за багато років з п’ятірки лідерів випала HUAWEI, що стало наслідком санкцій з боку уряду США. На першому місці закріпилася Samsung з часткою ринку 21,8% і зростанням поставок на 28,8% в порівнянні з першим кварталом 2020 го. Apple відхопила 16% ринку зі зростанням в 50,4% завдяки успіху серії iPhone 12. Впритул до неї розмістилася Xiaomi з часткою 14,1% і зростанням на 64,8%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На четвертому і п’ятому місцях розташувалися OPPO і vivo з часткою 10,8% і 10,1% відповідно. Поставки першої виросли на 64,5%, а другий – на 40,7%. За даними IDC, трійка китайських компаній по суті розділила між собою частку HUAWEI. В основному вони нарощують свої поставки за рахунок моделей початкового і середнього класу, тоді як продажі флагманів відтягнули на себе Samsung і Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.