Вразливість AirDrop поставила під загрозу 1,5 млрд пристроїв Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різні пристрої, вироблені компанією Apple з США, виявилися під загрозою. Мова йде про 1,5 млрд різних гаджетів, проблема виявлена ​​групою фахівців з технічного університету Дармштадта.

Фахівці відзначають, що уразливість викликається при використанні сервісом AirDrop механізму взаємної аутентифікації. Метою є порівняти номер телефону і e-mail користувача з записами в адресній книзі пристрою, з яким відбувається обмін інформацією. Експерти виявили, що кібер-шахраї мають можливість отримати дані відомості, використовуючи пристрої, що підтримують Wi-Fi.

Разом з тим, необхідно перебувати близько до потенційної жертви, що прискорює процес виявлення даних. При цьому відкривається панель обміну файлами на пристрої, що працює на операційній системі iOS. Мова також йде про девайсах, що функціонують на macOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти підкреслюють, що названа вразливість спровокована хешированием номера телефону і e-mail в ході аутентифікації. Проблему виявили ще в 2019 році, разом з тим, компанія Apple до цих пір не робить ніяких дій для її усунення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.