Android 12 стане менш «жадібним» до пам’яті смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В одній з тестових збірок Android 12 ентузіасти виявили неанонсовану функцію мобільної ОС. Вона покликана знизити навантаження на залізо смартфонів, занурюючи в «сон» додатка, які давно не використовувалися, заодно звільняючи вільне місце на накопичувачі гаджета.

Ще в одній з бета-версій Android 11 розробники додали в ОС функцію Auto Revoke. Вона автоматично скасовує всі надані користувачем дозволи, якщо додаток не використовувалося протягом певного часу (за замовчуванням мова про декілька місяців). Схоже, що в Android 12 розробники мають намір розширити поняття «невикористовувані додатки».

Згідно інсайдерської звіту, нова версія «зеленого робота» буде задіяти особливий режим гібернації для таких програм. Крім зупинки їх функцій та відкликання дозволів, операційна система також автоматично видалить тимчасові файли, щоб звільнити місце на накопичувачі пристрою. Самі додатки при цьому віддалятися не будуть – операція рівносильна ручному очищенні кеша і «заморожування» виконуваного файлу в настройках гаджета.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними порталу XDA-Developers, відповідний перемикач з’явився в новому розділі «Невикористані додатки» на сторінці «Інформація про програму». Очікується, що загальнодоступним він стане в наступних тестових версіях Android 12.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.