Старички Galaxy S8 і Galaxy Note 8 отримали оновлення до Android 11

Ентузіасти оновили до Android 11 щодо старих смартфонів Samsung. Завдяки кастомної прошивки LineageOS 18.1, проапдейтити можна Galaxy S8, Galaxy S8 + і Galaxy Note 8 з процесором Exynos.

LineageOS 18.1 додає смартфонам Samsung чистий інтерфейс Android, не переобтяжений додатками і настройками Samsung. Оновлення для Galaxy S8, Galaxy S8 + і Galaxy Note 8 входить в експериментальну гілку Project Sakura, тому деякі функції смартфонів можуть не працювати. Наприклад, відомо, що непрацездатні Wi-Fi Direct і точка доступу, тобто зі смартфонів можна роздавати мобільний трафік. В іншому особливих проблем не помічено, але може спостерігатися нестабільна робота пристроїв.

Раніше прошивка LineageOS 18.1 на базі Android 11 була адаптована більш ніж для 60 моделей смартфонів, в тому числі дуже старих, включаючи Google Nexus 6, Samsung Galaxy S4, Xiaomi Mi 5 і OnePlus One. Виробники давно перестали випускати для них оновлення, і установка LineageOS – чи не єдиний спосіб підтримувати їх в актуальному стані. Android 11 – найсвіжіша на даний момент релізний версія Android, вона була випущена в 2020 році і кожен місяць отримує патчі безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.