Apple розповіла, чому iMessage ніколи не з’явиться на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«iMessage на Android швидше нашкодить нам, ніж допоможе розвиватися» – сказав Філ Шиллер у відповідь на запит Epic Games. Apple і Epic подали документи на чергове коло судових розглядів по антимонопольній справі.

Згідно з інформацією з 9to5Mac, юристи Epic Games запитували керівників Apple щодо можливості появи iMessage на Android. Ці відомості були необхідні «Епік» для доказу того, що Apple веде себе як монополіст. iMessage – це один з продуктів, які утримують користувачів «яблучної» продукції, так як компанія досі не створила версію свого мессенджера для Android, і не дозволяє зробити це стороннім розробникам.

За словами Едді Кью, віце-президента по ПО і послуг Apple, компанія ще в 2013 році вирішила ніколи не розробляти iMessage для Android, щоб не збільшувати перехресну сумісність між платформами. Крейг Федеріго висловив схожу думку – він вважає, що зараз багато сімей, які користуються iPhone, не можуть віддавати свої старі Android-смартфони дітям на «розтерзання» якраз тому, що там немає iMessage. Поява «яблучного» месенджера на конкуруючої ОС дозволить Android проникнути в будинки, господарі яких лояльні до Apple. Варто згадати, що в США iMessage значно популярнішим, ніж в Україні, тому на батьківщині Apple дане питання стоїть досить гостро.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки було зроблено декілька спроб створити сторонні Android-клієнти для iMessage. Однак стабільності такий софт забезпечити не міг, так як вимагав складних обхідних шляхів. При цьому у Google умовно існує аналог iMessage – це RCS (Rich Communication Services). Він дозволяє обмінюватися повідомленнями, бачити їх статус (Доставлено / Прочитано), відправляти фотографії і відео і навіть створювати групові бесіди. RCS доступний в Google Messages, однак він покликаний потестить звичайні СМС, що вимагає відповідної інфраструктури від операторів зв’язку. Можливо, що iPhone ніколи не буде підтримувати цю систему.

Вперше iMessage з’явився в 2011 році, разом з iOS 5. З тих пір Apple щороку розвиває свій месенджер, і в iOS 14 він володієширокими можливостями. При цьому багатьох корисних функцій в ньому до цих пір не з’явилося – наприклад, Apple не дозволяє видаляти свої повідомлення з чату співрозмовника. Крім того, iMessage об’єднаний одним інтерфейсом зі звичайними СМС, що іноді може створювати складності при відправці останніх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.