iOS 14 б’є всі рекорди по установці

iOS 14, реліз якої відбувся у вересні 2020 року, вже встановлена ​​на 90% всіх iPhone і iPad в світі. Про це повідомила аналітична компанія Mixpanel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з дослідженням, 90,45% всіх користувачів мобільних девайсів від Apple оновилися до останньої iOS – і це всього за 6 місяців. На даний момент всього 5,07% власників iPhone і iPad користуються iOS 13, а близько 4,48% – iOS 12 або більш ранніми версіями. Остання категорія користувачів збережеться ще довго, так як деякі старі моделі Apple-пристроїв – на зразок iPhone 5 або iPad mini 2 – вже пару років не отримують оновлень, проте залишаються цілком придатними для використання. Можливо, в 2021 році до цього списку приєднаються iPhone 6S, iPad Air 2 і оригінальний маленький iPhone SE першого покоління. Аналітики припускають, що ці пристрої не отримають iOS 15, так як цикл їх оновлень вже перевищив обіцяні Apple 5 років.

Стрімке поширення iOS 14 почалося практично відразу після релізу. Наприклад, вже у вересні кількість установок перевищила 30% всіх пристроїв – для порівняння, iOS 13 в аналогічний період 2019 року показав близько 20%. У грудні 2020 го оновилося приблизно 72% всіх користувачів iPhone і 61% власників iPad. Аналітики вважають, що високу популярність iOS 14 принесли нові віджети домашнього екрану, бібліотека додатків, а також можливість включити компактне відображення вхідних дзвінків – раніше Apple не раз ставала об’єктом насмішок з приводу останнього пункту.

На даний момент компанія працює над iOS 14.5, Яка багатьох також не залишила байдужими. Зокрема, з цієї версії ОС почне працювати скандальна заборона на відстеження рекламного ідентифікатора, якого так боїться Facebook – його колишні співробітники розповіли, наскільки серйозна ця загроза . iOS 14.5 змусить всіх розробників додатків запитувати дозвіл користувачів на відстеження, і більшість власників девайсів швидше за все відмовляться. Спроби розробників обійти нові правила вже почали жорстко припинятися компанією Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.