Нові Google Pixel отримають фукнцію яка є у Samsung і Аpple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Восени Google випустить нові флагманські смартфони. Видання 9to5google з’ясувало, чим вони будуть відрізнятися від актуального покоління «пікселів».

Google збирається випустити чіп власної розробки, який на першому етапі буде використовувати в смартфонах. Кодова назва процесора – Whitechapel. Ніяких характеристик компонента немає, але чіп повинен дебютувати в смартфонах серії Pixel 6. У актуальних флагмани бренду встановлені чіпи Qualcomm.

Чіп Whitechapel буде розроблений Google спільно з Samsung, яка вже давно виробляє процесори Exynos. Американська компанія теж хоче бути незалежною від своїх постачальників – хоча б частково. Це особливо важливо в період пандемії, коли на ринку спостерігають гостру нестачу напівпровідників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, Google повторить шлях виробника iPhone, який випускає смартфони та планшети на базі свого чіпа Apple A. З листопада компанія Тіма Кука встановлює свої процесори ще і в комп’ютери Mac. До речі, Google і в цьому плані скопіює Apple. В майбутньому процесори Whitechapel будуть вбудовувати в ноутбуки Chromebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.