Смартфони

iPhone 12 Pro Max проти OnePlus 9 Pro: який з них краще купити?

Share

OnePlus 9 Pro обіцяє доставити безальтернативний флагманський сервіс дешевше, ніж його конкуренти, але чи достатньо цього, щоб повалити iPhone 12 Pro Max, короля смартфонів?

OnePlus, звичайно, так думає, оскільки вона заявляє, що 9 Pro надає найкращий дисплей, зарядку, камеру і програмне забезпечення з усіх існуючих телефонів. Минулорічний OnePlus 8 Pro широко розглядалося найтоповішим смартфоном компанії з великим відривом, а новий флагман, схоже, досягне ще більшого.

OnePlus 9 Pro належить багато зробити для досягнення цієї мети, але навіть при цьому конкурувати з кращим флагманським продуктом Apple – нелегке завдання. Останній вже показав себе вартим високої запитуваної ціни, але його новий конкурент тепер пропонує ряд модернізованих технічних характеристик і притому дешевше. Тому вирішити, який телефон купити, може бути складніше, ніж спочатку передбачалося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Порівняння характеристик

Спочатку про подібність, обива смартфона неправдоподібно швидкі. Чіпсет A14 Bionic в айфоне технічно швидше, ніж Snapdragon 888 в 9 Pro, але в кінцевому рахунку це два наібистрейшего смартфона, які можна купити. Обидві моделі також мають великі 6,7-дюймові AMOLED-дисплеї, два стереодинаміки, рейтинг IP68 по пило / водостійкості і фізичний повзунок оповіщення для відключення або включення звукових сповіщень. Однак все інше в телефонах рознится.

OnePlus 9 Pro

Повертаючись до дисплея, 9 Pro виділяється більш різким роздільна здатність (3216 x 1440 проти 2778 x 1 284) і високою частотою регенерації (120 Гц проти 60 Гц). Китайський бренд забезпечив його технологією LTPO, в результаті чого частота регенерації може зменшуватися до 1 Гц, коли додаткова швидкість не потрібна, висловлюючись в набагато більшій енергоефективності в усіх напрямках.

Новоявлений флагман також має велику перевагу в швидкості зарядки, пропонуючи провідну та бездротову технології на 65 і 50 Вт відповідно. В цьому відношенні він незрівнянно перевершує суперника, де швидкості цих видів зарядки складають всього 20 і 7,5 Вт.

Дуже вражає, як 9 Pro може перевершити 12 Pro Max за багатьма параметрами, але це не означає, що у телефону Apple немає кількох трюків під своїм корпусом. При тому, що дітище OnePlus демонструє значні поліпшення системи камер, 12 Pro Max перевершує його кращої комплексної комплектацією. Обидва телефони роблять просто відмінні знімки, хоча айфон виходить вперед з кращою стабільністю, незрівнянної відеозаписом і відмінним фірмовим режимом зйомки. У 12 Pro Max існує також датчик LiDAR, що надає одні з кращих в галузі можливостей доповненої реальності.

iPhone 12 Pro Max

Інших достоїнств айфона трохи менше, але всі вони складаються в досить помітна різниця. Незадовго 12 Pro Max став найпопулярнішим 5G-смартфоном в США. Він пропонує до 512 ГБ внутрішнього ЗУ, а 9 Pro – до 256 ГБ, і є обіцянка п’ять років оновлень програмного забезпечення в порівнянні з приблизно трьома роками для телефонів OnePlus. І це все без обліку нескінченних відмінності між Android і iOS, які заслуговують на окрему порівняння.

Вердикт

IPhone 12 Pro Max доступний в конфігураціях 128, 256 і 512 ГБ внутрішнього ЗП за ціною $ 1099, $ 1199 і $ 1399 відповідно. OnePlus 9 Pro поставляється в опціях 128 і 256 ГБ, що продаються за $ 969 і $ 1 069. Ця різниця в $ 130 між двома смартфонами і те, що 9 Pro має кращий дисплей, кошти зарядки і аналогічно високу продуктивність, свідчать на користь нього. Однак для покупців, що бажають отримати максимальну зручність користування камерою, підтримку 5G або вже інвестували в екосистему Apple, все ще є аргумент, що змушує вибрати все-таки айфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Електростанція нового покоління покладається на стиснення повітря

    Компанія Hydrostor належить до числа лідерів у сфері зберігання енергії на основі стисненого повітря. До…

    12.05.2024

    Космічний апарат зняв Сонце з близької відстані (відео)

    Європейська космічна агенція представила відео поверхні Сонця, зняте за допомогою космічного супутника Solar Orbiter. Апарат…

    12.05.2024

    Поради Apple щодо безпечної зарядки телефону

    У сучасну цифрову епоху смартфони стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Від спілкування до розваг…

    12.05.2024

    Все як у Apple. Samsung згорнула перспективний проєкт

    Слідом за колегами з Купертіно, корейський бренд відмовився від розвитку систем автономного водіння. Про це…

    12.05.2024

    Підводний велосипед Seabike дасть змогу плавати з великою швидкістю

    Плавання - дуже цікаве, корисне і захоплююче заняття, але воно буває вкрай виснажливим, особливо для…

    12.05.2024

    Apple додасть функцію транскрибування голосових записів до тексту в iOS 18

    Почався зворотний відлік часу, коли Apple планує впровадити в iPhone функції, що базуються на штучному…

    12.05.2024