OnePlus 9 Pro проти Galaxy S21 Ultra: у кого камера краща?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автори порталу PhoneArena поставили собі за мету з’ясувати, чи так хороша камера OnePlus 9 Pro , в налаштуванні якій брав участь знаменитий виробник фотоапаратів Hasselblad. З цією метою новий флагман китайської компанії порівняли з одним з кращих камерофонів на ринку – Samsung Galaxy S21 Ultra.

І хоча в обох смартфонах встановлені квадрокамери, технічно вони кардинально різняться: в OnePlus 9 Pro основний модуль на 48 Мп, ультраширококутний на 50 Мп, телевик з 3,3-кратним оптичним зумом на 8 Мп і монохромний сенсор на 2 Мп. А у його опонента здатність основної камери становить 108 Мп, шірік – 12 Мп, а решта два модуля по 10 Мп забезпечують 3- і 10-кратне оптичне наближення. Варто також додати, що OnePlus 9 Pro в версії 12 + 256 ГБ продається за US $ 1060, тоді як ціна аналогічної модифікації Galaxy S21 Ultra становить $ 1249. 

Порівняння камер проводилося в різних режимах вдень і вночі. І хоча в обох смартфонах є 3-кратний оптичний зум, знімок на Galaxy S21 Ultra куди більш деталізований, а при 10-кратному наближенні різниця і зовсім колосальна. Вдень обидва смартфона знімають на основну камеру приблизно однаково. Портретний режим на OnePlus 9 Pro сильно помиляється в відділенні людини від фону навіть при хорошому світлі. Вночі знімки з південнокорейського флагмана яскравіше і зберігають помітно більше деталей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У деяких сценаріях OnePlus 9 Pro все ж обходить південнокорейського конкурента. Наприклад, його ультраширококутна камера знімає помітно краще, ніж у Galaxy S21 Ultra. Крім того, «китаєць» дозволяє ближче сфокусуватися на об’єкті при зйомці макро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.