Samsung розкрила секрет точного фокусування смартфонів Galaxy

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung в подробицях розповіла про принципи роботи нової технології автофокусування Dual Pixel Pro, яка застосовується в останніх флагманських смартфонах. Вона дозволяє миттєво фокусуватися на об’єктах і отримувати чіткі знімки при поганому освітленні.

Фазове автофокусування важливе для правильного сприйняття кольору і предметів в просторі. Принцип роботи технології побудований за прикладом людського ока. Система порівнює різницю фаз двох зображень, що сприймаються різними пікселями, що дозволяє камері обчислити відстань до об’єкту зйомки, де ці фази збігаються. У більшості камер виробник виділяє під автофокусування невелику частину пікселів, рівномірно розподіляючи їх по сенсора. А технологія Samsung Dual Pixel задіє кожен піксель сенсора для визначення фази і отримання інформації про колір, що значно підвищує і швидкість, і точність автофокусування в порівнянні зі звичайними системами.

В основі нової технології Dual Pixel Pro лежить використання зелених пікселів, які поділяють фотодіоди з діагональною структурою. Вони здатні порівнювати різницю фаз між верхньою і нижньою частиною пікселя на додаток до різниці фаз між лівою і правою частиною пікселя. Результат – швидка і точна автофокусування навіть в складних умовах, таких як погане освітлення або зйомка швидко рухомих об’єктів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Dual Pixel Pro усуває ряд обмежень технології Dual Pixel. Наприклад, в ній лівий і правий фазовий фотодіод-датчик не здатний зафіксувати різницю фаз світла від об’єкта з текстурою у вигляді чергуються темних і світлих горизонтальних смуг. Додавання верхнього і нижнього датчика фази гарантує, що камера зможе краще розпізнати такі текстури і швидко сфокусувати об’єктив, наприклад якщо об’єкт зйомки одягнений в сорочку з горизонтально розташованими смугами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.