Смартфони

MIUI 12 на Android 11 знижує продуктивність смартфонів

Share

Вчора ми опублікували таблицю, де показана поточна ситуація по прошивка MIUI 12 на Android 11 для смартфонів Xiaomi, Redmi і Poco, але, не дивлячись на те, що лише деякі моделі отримали оновлення на Android 11, користувачі вже скаржаться на дрібні помилки, а також на безліч проблем з продуктивністю пристроїв.

Тут потрібно відзначити, що подібні проблеми спостерігаються і в збірках MIUI 12 на основі Android 10, через що виробник був змушений відключити в прошивках для доступних апаратів ряд функцій, наприклад, розмиття по Гауса. Таке рішення, в принципі, є виправданим – так, днями для Redmi Note 9 вийшли апдейти 12.0.5.0.QJORUXM і 12.0.7.0.QJOMIXM, які втратили ряд функцій, але в результаті смартфони стали працювати більш-менш адекватно.

Але MIUI 12 на Android 11, схоже, значно погіршила ситуацію – власники смартфонів Xiaomi, які отримали прошивки на базі Android 11, скаржаться на проблеми з низькою швидкістю перемикання між додатками і гальмує прокрутку, різні баги з повідомленнями, жестами, шпалерами, темами і найголовніше , серйозно знижену після поновлення продуктивність своїх пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ситуація, як видно, настільки плачевна, що один з модераторів глобального форуму Mi Community в одній з гілок з цього приводу написав буквально наступне:

Android 11 досить глючить на всіх пристроях і я повернувся до Android 10 на своїх пристроях, щоб отримати стабільну збірку. Так що краще почекати.

Проте, розробники компанії продовжують працювати над MIUI 12 на базі Android 11, але вже скоро почнуть виходити перші прошивки з новою версією фірмової оболонки MIUI 12.5, в якій виробник обіцяє знижену на 22% навантаження на процесор і знижений на 15% енергоспоживання.

Крім того, в MIUI 12.5, крім всяких «фішок», «булочок» і нових функцій, очікується більш плавна анімація за рахунок «пріоритетного рендеринга жестів», для якого, очевидно, створюється спеціальний виділений потік, в першу чергу обробляється обчислювальними ядрами апаратної платформи .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Оновлення Windows 10 22H2 буде зменшено у розмірах

    Нещодавно Microsoft випустила нове попереднє оновлення для Windows 10 22H2, не пов'язане з безпекою. У…

    27.04.2024

    Google Pixel 8a отримуватиме оновлення сім років

    Наближається день офіційного представлення нового бюджетного смартфона Google Pixel 8a, і вже зараз його обговорюють…

    27.04.2024

    Як перевірити, чи ваш смартфон прослуховують

    У сучасному світі, де смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, питання безпеки інформації виходять на перший…

    27.04.2024

    Нові подробиці про Nintendo Switch 2

    В останні місяці в ігровій індустрії ходять чутки про нову консоль Nintendo Switch 2. Але…

    27.04.2024

    Microsoft знайшла хитрий спосіб вставляти більше реклами в Windows

    Наразі компанія Microsoft тестує новий спосіб демонстрації реклами в меню "Пуск" Windows 11, який покликаний…

    27.04.2024

    ШІ-інструмент від Adobe робить розмите відео чітким

    Команда інженерів з відео та штучного інтелекту з Adobe Research розробила додаток штучного інтелекту під…

    27.04.2024