MIUI 12 на Android 11 знижує продуктивність смартфонів

Вчора ми опублікували таблицю, де показана поточна ситуація по прошивка MIUI 12 на Android 11 для смартфонів Xiaomi, Redmi і Poco, але, не дивлячись на те, що лише деякі моделі отримали оновлення на Android 11, користувачі вже скаржаться на дрібні помилки, а також на безліч проблем з продуктивністю пристроїв.

Тут потрібно відзначити, що подібні проблеми спостерігаються і в збірках MIUI 12 на основі Android 10, через що виробник був змушений відключити в прошивках для доступних апаратів ряд функцій, наприклад, розмиття по Гауса. Таке рішення, в принципі, є виправданим – так, днями для Redmi Note 9 вийшли апдейти 12.0.5.0.QJORUXM і 12.0.7.0.QJOMIXM, які втратили ряд функцій, але в результаті смартфони стали працювати більш-менш адекватно.

Але MIUI 12 на Android 11, схоже, значно погіршила ситуацію – власники смартфонів Xiaomi, які отримали прошивки на базі Android 11, скаржаться на проблеми з низькою швидкістю перемикання між додатками і гальмує прокрутку, різні баги з повідомленнями, жестами, шпалерами, темами і найголовніше , серйозно знижену після поновлення продуктивність своїх пристроїв.

Ситуація, як видно, настільки плачевна, що один з модераторів глобального форуму Mi Community в одній з гілок з цього приводу написав буквально наступне:

Android 11 досить глючить на всіх пристроях і я повернувся до Android 10 на своїх пристроях, щоб отримати стабільну збірку. Так що краще почекати.

Проте, розробники компанії продовжують працювати над MIUI 12 на базі Android 11, але вже скоро почнуть виходити перші прошивки з новою версією фірмової оболонки MIUI 12.5, в якій виробник обіцяє знижену на 22% навантаження на процесор і знижений на 15% енергоспоживання.

Крім того, в MIUI 12.5, крім всяких «фішок», «булочок» і нових функцій, очікується більш плавна анімація за рахунок «пріоритетного рендеринга жестів», для якого, очевидно, створюється спеціальний виділений потік, в першу чергу обробляється обчислювальними ядрами апаратної платформи .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.