Huawei розповіла, коли і на яких пристроях з’явиться HarmonyOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei оголосила дату випуску стабільної версії операційної системи для смартфонів. Її реліз відбудеться в першому кварталі 2021 року, тобто до квітня.

За словами виконавчого директора Huawei Consumer Business Group Ю Чендун, представлений на цьому тижні Mate X2 стане одним з перших смартфонів, яким буде доступна HarmonyOS. Крім того, ця операційна система може бути встановлена ​​на смартфони флагманської лінійки Mate 50, презентація яких повинна відбутися цієї весни. Очікується, що HarmonyOS отримають китайські версії флагманів, а для міжнародного ринку будуть випущені пристрої з Android без сервісів Google.

Необхідність випуску власної операційної системи для Huawei була обумовлена ​​тим, що влада США внесли цю компанію в чорний список через тісної співпраці з китайською владою і військовими. З весни 2019 року, бізнес Huawei в США сильно обмежений – компанія не може закуповувати компоненти для смартфонів у американських компаній і ліцензувати у Google мобільні сервіси для Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В існуючому вигляді HarmonyOS для смартфонів являє собою майже точний клон оболонки EMUI 11 на базі Android з вирізаними сервісами Google. Для користувачів і розробників майже нічого не змінилося, але з HarmonyOS компанія Huawei повністю позбавила свої пристрої від взаємодії з сервісами Google. Тепер це її власна операційна система, і вона в першу чергу сподобається і підійде тим, хто з якихось причинами не користується гугловських сервісами та додатками. У Китаї це майже 100% населення (через їх блокування), а в інших країнах вони необхідні більшої частини користувачів. У планах Huawei на 2021 рік – випуск різних пристроїв на базі HarmonyOS 2.0, в тому числі смартфонів, планшетів і смарт-годин. Крім того, компанія сподівається, що ця платформа зацікавить інших виробників, і раніше анонсувала співпрацю з чотирма десятками брендів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.