Смартфони

Названо SMS, які потрібно видаляти відразу після прочитання

Share

Втрата або крадіжка телефону може призвести до того, що в руки зловмисників потрапить важлива інформація про власника. Частина такої інформації може знаходитися в SMS-повідомленнях, які отримує користувач.

Розповідаємо, які SMS не можна зберігати в смартфоні.

Які SMS в телефоні потрібно видаляти?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим довше власник використовує телефон, тим більше повідомлень з особистою інформацією на ньому зберігається. Щоб у разі крадіжки або втрати пристрою важливі дані не стали відомі стороннім людям, рекомендується видаляти SMS. Але не всі, а тільки з певним змістом.

Компрометуючі SMS

Повідомлення, які виставляють користувача в поганому світлі або можуть бути використані в якості шантажу, необхідно видаляти відразу. Це стосується як особистих листувань, так і відправлених фотографій. Навіть якщо телефон потрапить в руки не професійному хакеру, а звичайній людині, їй не складе труднощів шантажувати власника знайденою інформацією.

SMS з інформацією про сім’ю або родичів

Не варто зберігати повідомлення з докладною інформацією про членів сім’ї, про їх стан і, наприклад, про те, хто і коли повертається додому. Щоб визначити, наскільки важливі дані містяться в SMS, варто приміряти на себе роль злочинця і подумати, чи може це повідомлення допомогти зловмисникові скоїти крадіжку або обдурити власника. Якщо може, то повідомлення варто видалити відразу після прочитання.

SMS з паролями і логінами

Багато сайтів і сервісів відправляють логіни і паролі користувачеві за допомогою SMS. Це зручно, коли потрібно згадати пароль. Звичайно, зловмисники можуть скористатися цією інформацією. Всі паролі і логіни, які приходять по SMS, рекомендується вносити в більш надійне середовище. Це може бути як паперовий носій, так і будь-яка перевірена система зберігання паролів.

Невідомі SMS, які містять посилання

Якщо на телефон з незнайомого номера прийшло повідомлення, що містить підозріле посилання, його рекомендується відразу видалити. Перехід по ньому в більшості випадків загрожує автоматичним звантаженням шкідливої ​​програми і попаданням на фішингові сайти. Навіть якщо користувач не перейде по посиланню усвідомлено, це можуть зробити. наприклад, діти.

Чи потрібно видаляти SMS з інформацією з банку?

Багато експертів настійно рекомендують видаляти повідомлення з банку, що містять коди або навіть інформацію про поточний баланс. Посилаються вони на те, що зловмисникам досить і цієї інформації, щоб зламати банківський аккаунт жертви і скоїти крадіжку.

На практиці, шахраї далеко не такі всемогутні:

Видаляти коди з банку не має сенсу, оскільки вони одноразові і активні лише протягом короткого проміжку часу. Наприклад, код ПриватБанку дійсний 5 хвилин, після чого стає марним. Цей термін не можна продовжити, і, якщо користувач не встиг ввести код за 5 хвилин, йому залишається тільки запросити новий.

Повідомлення з інформацією про баланс не мають ніякої цінності для зловмисників, оскільки в них вказані тільки останні 4 цифри банківської карти. Цих даних недостатньо, щоб шахраї змогли вкрасти кошти. Видаляти SMS з балансом варто тільки в тому випадку, якщо користувач не хоче, щоб сторонні знали залишок його коштів на карті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: смс
  • Останні записи

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024