Google урізала можливості камери старих моделей Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гаджети серії Google Pixel знамениті не в останню чергу нативною підтримкою фірмового додатка камери, що дозволяє робити якісні знімки навіть при скромній кількості сенсорів. Але після релізу Pixel 5 свіжа версія програми початку «відвалюватися» на ранніх моделях фірмових пристроїв – в мережі вже з’явилися перші припущення про причини події, а також «народний» спосіб установки апдейта.

За повідомленнями ряду користувачів, при спробі встановити Google Camera 8.0 або новішу версію на пристрій Pixel за допомогою APK-файлу, на екрані смартфона з’являється повідомлення про помилку INSTALL_FAILED_VERIFICATION_FAILURE. При детальному вивченні проблеми ентузіасти з’ясували, що під час установки програма не проходить перевірку цілісності в Google Play. Аналогічним чином система реагувала і на спробу установки свіжої версії Google Recorder. У список «постраждалих» увійшли моделі Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4 XL і Pixel 4a.

Сама Google проблему ніяк не прокоментувала. З чуток, така поведінка гаджетів викликано використанням нового API в Android 11 для блокування установки оновлень зі сторонніх джерел. В якості тимчасового заходу для ручного апдейта Google Camera можна скористатися рішенням, опублікованими учасниками нашого форуму .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.