Apple запатентувала «вічний» кабель для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оригінальний кабель Apple для смартфонів і планшетів не раз піддавався критиці за порівняно швидкий вихід з ладу. Найчастіше «під роздачу» потрапляла його оболонка, яка тріскалася в процесі експлуатації. Схоже, компанія прислухалася до відгуків: в одному з її нових патентів з’явився опис більш «живучого» фірмового аксесуара.

У базі даних Відомства США з патентів і товарних знаків з’явилася патентна документація Apple з описом нового кабелю. Судячи з його змістом, при його розробку бренд врахував ключові недоліки оригінального рішення. Взявши до уваги той факт, що потовщення кабелю ускладнює його підключення до пристроїв в чохлах, Apple зробила акцент на щільності і жорсткості обплетення.

Окремий пункт документа присвячений вузлу з’єднання кабелю з штекером. У цьому місці найчастіше утворюються злами, що може привести до поломки виробу. Тому компанія передбачила спеціальну гільзу на краях кабелю, яка не допускає вигинів, але і не потовщує його.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що в патенті не згадується термін Lightning – це може виявитися натяком на відмову від використання фірмового порту в нових пристроях. Крім того, за чутками, в одному з наступних поколінь iPhone може бути представлений і зовсім без роз’єму для дротового зарядки або з гніздом USB Type-C. Представники Apple поява патенту у відкритому доступі не прокоментували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.