Apple запатентувала корпус який змінює колір

В кінці минулого року OnePlus представила концептуальний смартфон , корпус якого здатний змінювати колір. Через кілька днів OPPO реалізувала цю ж технологію в комерційному OPPO Reno5 Pro + . Схоже, що ця ідея сподобалася і Apple, адже американська компанія запатентувала покриття яке міняє свій колір для електронних пристроїв.

У патенті Apple, зареєстрованому в Бюро по патентах і товарних знаків США, описується покриття з використанням текстурованих прозорих шарів, за рахунок яких досягається ефект зміни кольору в електронних пристроях, таких як iPhone.

Варто зазначити, що запропоноване Apple рішення відрізняється від того, що використовується в вищезазначених смартфонах. Воно більше нагадує переливаючий різними кольорами задню кришку в звичайному OPPO Reno5 Pro. Ідея полягає у створенні тильного боку смартфона з декількох шарів з текстурованою поверхнею всередині. В результаті колір поверхні може змінюватися в залежності від інтенсивності проникаючого світла і кута, під яким на неї дивитися. На зображенні вище якраз показаний вид збоку в розрізі на таку поверхню.

Поки неясно, чи планує Apple використовувати цю розробку в якомусь зі своїх майбутніх продуктів. Однак останнім часом компанія зачастила з патентами на вже існуючі речі. Так, нещодавно Apple отримала патент на камеру з перископічним об’єктивом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.