Операційна система Huawei виявилася перейменованою Android

Редактор видання Ars Technica Рон Амадео вивчив бета-версію Harmony OS 2.0, яка покликана замінити Android в майбутніх смартфонах Huawei, і прийшов до висновку, що вона практично нічим не відрізняється від операційної системи Google.

Щоб отримати доступ до попередньої збірці і інструментів розробників, йому довелося зареєструватися на китайському сайті Huawei, завантажити копію паспорта, банківської карти і пройти дводенну перевірку. Тільки після цього компанія дозволила запустити емулятор – причому не на особистому комп’ютері, а у вигляді потокової трансляції з роздільною здатністю 720p з китайських серверів, що істотно вплинуло на швидкість роботи.

Тим не менш, це не завадило Рону уважно вивчити емулятор, код системи і документацію. Як виявилося, Harmony OS – точна копія Android з фірмовою оболонкою EMUI. Додаток, що показує інформацію про пристрій, ідентифікує Harmony OS як Android 10, а вихідний код не містить помітних змін.  

«Harmony OS по суті є Форком Android. Те, як Huawei описує систему в пресі і документації, схоже, не має відношення до того, що компанія насправді створила », – пише Рон Амадео.

На його думку, єдине, що зробили розробники – замінили згадки Android на Harmony OS, але не всі. Йому вдалося знайти в системних службах компоненти Adroid Services Library, Android Shared Library, com.Android.systememui.overlay і деякі інші.

Журналіст зазначає, що зараз Harmony OS не представляє собою абсолютно нову операційну систему, а найбільший внесок Huawei полягає в інтеграції великої кількості власних програм і сервісів, які й без того вже давно були доступні в Китаї. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.