В iPhone з’явилася нова функція розблокування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випустила бета-версію iOS 14.5 з виправленням ряду помилок, можливістю розблокування по Face ID з одягненою маскою, а також підтримкою контролерів від PlayStation 5 і Xbox Series X / S. 

На даний момент для розблокування iPhone потрібно або ввести код-пароль, або зняти маску, щоб Face ID зміг розпізнати вас, або скористатися обхідним шляхом і навчити систему «дізнаватися» частково закрите обличчя. Після поновлення Face ID визначає наявність маски і відкриває доступ до смартфону, якщо на зап’ясті надіті розблоковані Apple Watch. Попередньо цю функцію потрібно включити в меню «Налаштування» → «Face ID» → «Код-пароль» → «Розблокування з Apple Watch». 

Нова функція дозволяє тільки розблокувати смартфон, а для безконтактних платежів не працює – для цього як і раніше потрібно вводити код-пароль. Подібне вже було реалізовано в комп’ютерах Mac, які також не потребують пароля, якщо користувач носить смарт-годинник.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наші колеги з iPhones перевірили , що Face ID не проводить сканування особи з Apple Watch на руці, а тому розблокувати Айфон зможе будь-яка людина в масці, якщо знаходиться поряд з вами. 

Ще в беті з’явилася можливість підключення до iPhone і iPad геймпадов від консолей PlayStation 5 і Xbox Series X / S, а також нова функція конфіденційності, за допомогою якої можна заборонити розробникам відстежувати дані в інших додатках і інтернеті для показу персоналізованої реклами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.