Samsung запатентувала смартфон з поворотним модулем висувної камери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони з виїжджаючими камерами боролися за ринок з пристроями, в дисплеях яких використовувалися рішення з отворами або виїмками під фронталки. Судячи зі стану галузі, перемогли другі. Samsung не брала участь в цій гонці, відзначившись лише моделлю Galaxy A80 з обертовим модулем камери. Ймовірно, південнокорейська компанія вирішила розвивати далі цей концепт.

Samsung запатентувала смартфон з новою унікальною системою. Заявка була зареєстрована в WIPO (Всесвітня відомство інтелектуальної власності) в середині 2020 року. Патент схвалили і опублікували 14 січня.

У заявці демонструється обертаючий модуль камери. Згідно з документацією, цей елемент конструкції може містити не менше трьох об’єктивів. У звичайному режимі система використовується в якості основної камери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У селфі-режимі, наприклад, під час відеодзвінків, цей циліндричний елемент повертається до панелі з екраном, трохи виїжджаючи з корпусу, щоб відкрити фронтальну камеру. У документації також згадується можливість розкрити другий датчик, піднявши виїжджає елемент.

За рух системи відповідає спеціальний привід, дві шестерні і довгий карданний вал. Вона також включає рухому раму, яка зміщується при підйомі модуля. У цьому каркасі розміщується гнучка мікросхема.

Швидше за все, такий пристрій не надійде до масове виробництво, оскільки в описі конструкція не виробляє надійне враження. Проте сайт LetsGoDigital підготував реалістичні рендери по схематичним зображенням з патенту. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.