Нові флагмани Samsung виявилися позбавлені одної із зручних функції Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в 2016 році операційна система Android отримала функцію безшовних оновлень. 11-я версія мобільної ОС повинна була зробити цю опцію обов’язкової для всіх виробників. Але виявилося, що новітні флагмани Samsung не отримали таку зручну можливість встановлювати системні оновлення.

Функція безшовних оновлень вже давно доступна на смартфонах Google і гаджетах деяких інших виробників на зразок Motorola, OnePlus і LG. Вона полягає в використанні двох системних розділів: основного і резервного. Коли оновлення стає доступно, воно встановлюється в резервний розділ, а після перезавантаження розділи «міняються місцями», і користувач отримує оновлене пристрій. Суть в тому, щоб весь процес завантаження та установки відбувався у фоновому режимі, а не під час перезавантажень, які часом займають кілька хвилин або навіть більше.

І хоча це дуже зручна функція, Samsung з якоїсь причини вирішила не реалізовувати її в нових флагманів серії Galаxy S21, що працюють з коробки на Android 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що в минулому Google лише рекомендувала виробникам Android-пристроїв використовувати функцію безшовних оновлень. Однак в минулому році в документації до Android 11 виявили пункт, згідно з яким ця опція повинна була стати обов’язковою для використання на всіх нових пристроях. Якщо ж подивитися на поточну версію Android 11 CDD від січня 2021 року, то підтримка знову носить рекомендаційний характер.

Неясно, чому Google змінила свою позицію і чому Samsung не стала впроваджувати цю зручну функцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.